Συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΝ στη Σύνοδο Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών στο Βουκουρέστι

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών, που διοργανώθηκε από το πολεμικό ναυτικό της Ρουμανίας και διεξήχθη στο Βουκουρέστι, συμμετείχε στις 11 και 12 Μαΐου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύνοδος αποτελεί forum που αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αρχηγών των ευρωπαϊκών Ναυτικών. Στη σύνοδο συμμετείχαν ως παρατηρητές ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ο διοικητής του 6ου Στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τους αρχηγούς υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας Vasile Dincu. Κατά την διάρκεια της Συνόδου, ο αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του, του ιταλικού, βουλγαρικού και ρουμανικού Ναυτικού, με τον διοικητή του 6ου στόλου των ΗΠΑ, καθώς και τον αρχηγό στόλου του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

Το βασικό θέμα της Συνόδου ήταν οι προκλήσεις διοίκησης και ελέγχου ενός θαλάσσιου οργανισμού. Επιπλέον συζητήθηκαν οι εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία και οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής. Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων της Ρουμανίας υποναύαρχος Mihai Panait. Η επόμενη Σύνοδος Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών θα λάβει χώρα το 2023 στην Ιρλανδία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες