Συνάντηση της ΕΑΣΥ Πειραιά με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνο Σκουμά

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά (ΕΑΣΥ Πειραιά) συναντήθηκε με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνο Σκουμά.

Κατά την συνάντηση η Ένωση μίλησε με τον Αρχηγό για προβλήματα που την απασχολούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΣΥ

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, είχαμε χθες 07-07-2022 ημέρα Πέμπτη ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, παρουσία και του Πρόεδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγόριου, προκειμένου να θέσουμε υπόψη του το πλήθος των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Αφού εκφράσαμε στον κ. Αρχηγό τις ευχές μας για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, καταθέσαμε υπόμνημα, τονίζοντας και αναδεικνύοντας την αγωνία των συναδέλφων μας για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιακών τους ενεργειών, δεδομένης της οξυμένης υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της καταστρατήγησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απαιτήσαμε να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, στο σεβασμό των κανονισμών εργασίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Τονίσαμε δε με έμφαση ότι, επιτέλους ο Έλληνας Αστυνομικός δικαιούται να απολαμβάνει το δικαίωμα στην ανάπαυση μέσω των προβλεπομένων αδειών, αντί να ζει μονίμως σε ένα ανασφαλές υπηρεσιακό και οικογενειακό περιβάλλον, με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις σε μέτρα τάξης, μεταγωγές, αποσπάσεις κλπ.

Επίσης, αναδείξαμε την αναγκαιότητα της αντικατάστασης ακατάλληλων υπηρεσιακών οχημάτων, την διασφάλιση της καταλληλότητας των αστυνομικών οικημάτων, ιδίως δε τονίσαμε για μία κόμη φορά την ανάγκη μεταστέγασης των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, «χρήζει εκτεταμένων στατικών ενισχύσεων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ισχύουσες σήμερα κανονιστικές διατάξεις περί στατικότητας».

Ζητήσαμε την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Πειραιά, τόσο στις προσεχείς τακτικές μεταθέσεις, όσο και με σημαντικό αριθμό νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων. Ταυτόχρονα αιτηθήκαμε τον εξορθολογισμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Αναφερθήκαμε στο διεκδικητικό πλαίσιο και στις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας μας για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, για την αύξηση των ωρών νυχτερινής απασχόλησης κ.λπ., η επίλυση των οποίων θα συμβάλλει συνολικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και της ικανοποίησης που οφείλει να νιώθει όλο το αστυνομικό προσωπικό.

Τέλος η Ένωσή μας, πιστή στις αρχές υπεράσπισης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, θα συνεχίσει δυναμικά τις πρωτοβουλίες για ανάδειξη των προβλημάτων, με συναντήσεις και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, έως την τελική δικαίωση, για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, όχι μόνο προς όφελός μας αλλά και της κοινωνίας που υπηρετούμε και προστατεύουμε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες