Συζητήθηκε στο ΣτΕ η υπόθεση της μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED»

Εκδικάσθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η υπόθεση της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» του Γιώργου Προκοπίου, έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ.

Η εν λόγω υπόθεση έφτασε στην Ολομέλεια ΣτΕ έπειτα από προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Χαϊδαρίου κατά των Ελληνικών Ναυπηγείων και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε. ). Η προσφυγή του Δήμου αφορά στην ελεύθερη χρήση των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής και ιδίως του αιγιαλού, το οποίο είναι δημόσιο περιβαλλοντικό αγαθό και τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (ακίνητο 350.745 τ.μ.).

Σήμερα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ παραστάθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευάγγελος Ντηνιακός, ο οποίος είναι δικηγόρος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και ο υπουργός Οικονομικών και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χαϊδαρίου τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων, αλλά όχι, όπως διευκρίνισε, στις επενδύσεις άνευ όρων. Σύμφωνα με την πλευρά του Δήμου, η αποκλειστική χρήση του αιγιαλού από τα ναυπηγεία συνεπάγεται απόλυτη αδυναμία ασκήσεως των δικαιωμάτων που απορρέουν από την κοινοχρησία του. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε στα ναυπηγεία παραχωρήθηκε έκταση του αιγιαλού στην οποία, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει και δεξαμενή πλοίων, η οποία παραχωρήθηκε για 49 έτη με δυνατότητα παράτασης.

Αντίθετα, από την πλευρά της Πολιτείας, αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο ΣτΕ γιατί δεν του ανήκει η επίμαχη περιοχή του αιγιαλού. Ακόμη, αναφέρθηκε ότι η παραχώρηση έγινε από το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι δεν θίγονται τα συμφέροντά του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ είχε γίνει προσωρινά δεκτή η αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου κατά της ΕΤΑΔ Α.Ε.. Με την αίτησή του ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητούσε να «παγώσει» η εκτέλεση:

α) της από 4.6.2021 προκηρύξεως της εταιρείας ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση τμήματος ακινήτου της μείζονος εκτάσεως των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και

β) της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικός πλειοδότης η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» με οικονομικό αντάλλαγμα 37.316.041,88 ευρώ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

101 Απαντήσεις

  1. naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες