Τα «μυστικά περάσματα» των διακινητών στον Έβρο – Βίντεο ντοκουμέντο

Στον Έβρο ο Ερντογάν «σπρώχνει» όλο και περισσότερους μετανάστες προς την Ελλάδα και αυτά είναι τα μυστικά περάσματα των διακινητών.

Όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ του Star, μια ομάδα 50 μεταναστών έφτασε από την Τουρκία παράνομα στο χωριό Πόρος, στις Φέρες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχει υψωθεί απαγορευτικό τοίχος 30 χλμ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η δημοσιογράφος του Star, ακούγονται ακρίτες να τους φωνάζουν, όμως εκείνοι δεν ανταποκρίνονται ενώ σε άλλο ντοκουμέντο, τουρκικό όχημα φαίνεται να κάνει έργα για να περάσουν οι βάρκες των εμπόρων ελπίδας.

Όπως μεταδίδει το Star, οι δουλέμποροι εκμεταλλεύονται τη μορφολογία του εδάφους, καθώς σε ορισμένα σημεία ο φράχτης δεν μπορεί να πατήσει στον ποταμό, είναι τέτοιο το έδαφος που δεν το επιτρέπει.

Εκεί, λοιπόν, δημιουργούνται κενά και  τα αξιοποιούν σαν μυστικά περάσματα. Άλλα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα κι άλλα όχι. Κι εκεί όμως υπάρχουν αντίμετρα που βάζει η ελληνική πλευρά.

Ο στρατός έχει τοποθετήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία και ταυτόχρονα έχει οργανώσει  περιπολίες αποτροπής  από δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας. Περιπολίες που είναι συνεχείς, ενώ υπάρχουν drone με εμβέλεια 10 χιλιομέτρων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες