Τάκης Κυριακάκος: «Χρέος της πολιτείας να αναγνωρίσει ως επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού»

Ένα σοβαρό ένοπλο περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες με τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από τα περιπολικά της Άμεσης δράσης.

Αλλοδαπός δράστης ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε προκαλέσει σοβαρό ένοπλο περιστατικό εις βάρος ομοεθνών του στην περιοχή των Πατησίων. Εκεί δέχθηκαν τα πύρα του από πυροβόλο όπλο ένα άτομο 22 ετών κι ένας 46.

Ο δράστης αποχώρησε από το σημείο αφού πρώτα με την απειλή όπλου αφαίρεσε το όχημα από διερχόμενο οδηγό και κατευθύνθηκε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Στην εν λόγω περιοχή ενήργησε ένοπλη ληστεία σε μπαρ όταν και εντοπίστηκε απ’ το έμπειρο πλήρωμα κατά την προσπάθειά διαφυγής του.

Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ του πληρώματος και του δράστη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί ευτυχώς όχι σοβαρά, ενώ ο δράστης κατέληξε από τα αναχαιτιστικά πυρά των αστυνομικών.

Από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΑΣΥΑ βρέθηκε στο πλευρό των συναδέλφων και μελών μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε δίπλα τους σε αυτήν την δύσκολη για αυτούς συγκυρία σε ότι κι αν χρειαστούν. Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο και η καθημερινότητα το αποδεικνύει.

Η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στο δίκαιο αυτό αίτημα. Χρέος της επίσης να δώσει κίνητρα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θέτουν το υπέρτατο αγαθό που είναι η ζωή στην διάθεση της κοινωνίας και των πολιτών.

*Του Τάκη Κυριακάκου, Αντιπροέδρου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες