Search
Close this search box.

Θεοδωρικάκος: «Ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που προσέφεραν οι αστυνομικοί στην Αττική Οδό»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους αστυνομικούς που βοήθησαν στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» στην Αττική Οδό.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και στον Γιώργο Αυτιά αναφέρθηκε στα όσα προέκυψαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδας», την ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την «Αττική Οδό» για την ταλαιπωρία των πολιτών, την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού με την απαίτηση για την καταβολή αποζημιώσεων, την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και την προσφορά της Αστυνομίας στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών.
Η αντίδραση της Κυβέρνησης
«Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε στην ιδιωτική εταιρεία να αποζημιώσει με 2.000 ευρώ, κάθε αυτοκίνητο, κάθε πολίτη ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και δοκιμάστηκε για πολλές ώρες εκεί. Έχει σημασία να γίνονται τα πάντα και να αποφεύγονται οι ταλαιπωρίες για τους πολίτες. Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους δοκιμασίες και οι πολίτες έχουν κάθε δίκιο να διεκδικούν αποζημιώσεις, τότε το κράτος πρέπει να είναι εκεί και να επιβάλει την πολύ γρήγορη εφαρμογή τέτοιου είδους μέτρων. Να πληρώνονται αμέσως οι άνθρωποι και να ρυθμίζονται αυτά τα πράγματα χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρίες. Είναι κρίσιμο, είναι ουσιαστικό ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση δεν ωραιοποιούν καταστάσεις προβλήματα, λάθη και αδυναμίες. Τα κοιτάζουν κατάματα και παίρνουν μέτρα για να διορθώνονται. Για να μην ξανασυμβαίνουν, γιατί αυτό πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους πολίτες».
Τα λάθη της «Αττικής Οδού»
«Οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να μιλάμε πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Είχαμε μία μεγάλη κακοκαιρία στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είχαμε μία ιδιωτική εταιρεία, την «Αττική οδό», η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος δρόμος δεν είναι κάτι απλό. Είναι ο κρισιμότερος δρόμος του ελληνικού κράτους γιατί εξασφαλίζει την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας και εξυπηρετεί κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ιδιωτικής εταιρείας ο δρόμος έκλεισε. Έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό έχει πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες. Αν η «Αττική Οδός» έλεγε τις προηγούμενες μέρες ότι ο δρόμος δεν μπορεί να κρατηθεί ανοιχτός γιατί έρχεται πολύ μεγάλη χιονόπτωση και δεν θα τα καταφέρουμε, είναι βέβαιο ότι ο κύριος Στυλιανίδης, ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας που διαχειρίζεται τις κρίσεις εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Είναι άλλο πράγμα είναι ανοιχτή η Αττική οδός και είναι άλλο πράγμα κλείνει η Αττική οδός γιατί αυτό έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις. Μόνο εκείνη την ημέρα τη Δευτέρα μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν περάσει από κει 73.000 οχήματα και ανάμεσά τους 6.000 βαριά οχήματα φορτηγά. Που θα πήγαιναν αυτά εάν ο δρόμος είχε κλείσει νωρίτερα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η ευθύνη είναι μεγάλη. Είναι κομματική εμπάθεια. Τόση μεγάλη εμπάθεια έχουν απέναντι στον Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία; Είναι πολιτική αφέλεια; Δεν το πιστεύω. Θα πρέπει να αναρωτηθούν πολύ σοβαρά οι πολίτες για το γιατί συμβαίνει αυτό από ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπερασπίζεται και τα συμφέροντα του. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αθωώνει την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται την «Αττική Οδό. Αναρωτιέμαι γιατί;».
Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι λοιπόν προφανές από τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες στη Βουλή, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να καταθέσει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, δεν έχει εναλλακτικές πολιτικές, δεν έχει προτάσεις, δεν έχει θέσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας. Βρίσκεται σε πολύ μεγάλο εσωκομματικό μαράζωμα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πολύ μεγάλες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του, έχει πολλά βαρίδια που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στον αρχηγό του και το κυριότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από όλη αυτή την εικόνα την οποία έχει διαμορφώσει εκτιμώ ότι κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, να απολέσει και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι εντός της πολιτικής λογικής, όπως εξελίσσονται τα πράγματα να βρεθεί και στην τρίτη θέση, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα αυτό, είναι δικό τους πρόβλημα είναι δικό τους θέμα, ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει και κατατάσσει τον καθένα εκεί που ο λαός μας πιστεύει και νομίζει. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η κίνηση του κυρίου Τσίπρα για την μομφή ενάντια στην κυβέρνηση, είναι μία απελπισμένη προσπάθεια, άσφαιρη η οποία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και είναι μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας».
Για την προσφορά των Αστυνομικών
«Εκτός πρωτοκόλλου και σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού και με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στείλαμε εκτάκτως εκατοντάδες αστυνομικούς στην «Αττική Οδό» με ένα σκοπό να σώζουν εκείνο το βράδυ όλους τους συμπολίτες μας που είχαν εγκλωβιστεί. Στείλαμε ακόμα και επίλεκτες μονάδες της Αστυνομίας όπως άνδρες της ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και Άμεσης Δράσης. Είδαμε τον αστυνομικό που είχε στην πλάτη το κοριτσάκι για να το σώσει να το πάει στους γονείς του. Εγκύους γυναίκες, παππούδες, ανθρώπους τρίτης ηλικίας που είχαν εγκλωβιστεί και είχαν ανάγκη τα φάρμακα τους και έπρεπε γρήγορα να βρεθούν σε ένα ζεστό περιβάλλον σε ένα νοσοκομείο ή στο σπίτι. Το ευχαριστώ απέναντι σε αυτούς αστυνομικούς είναι πολύ λίγο. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου απέναντί τους. Ορισμένοι από αυτούς δούλεψαν πάνω από 20 ώρες, μερόνυχτο ολόκληρο, με αυταπάρνηση αυτοθυσία. Δεν μπορώ να το ξεχάσω και δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε αυτό».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρίσεις Αξιωματικών στην Πυροσβεστική: Νέοι αντιστράτηγοι οι Ιωάννης Πετρούτσος και Γεώργιος Πουρναράς
Ναύπακτος: Του άνοιξαν το κεφάλι μόλις αποφυλακίστηκε – Ήταν 20 χρόνια φυλακή για φόνο
Κρήτη: Αναβλήθηκε η δίκη για το νεαρό που δάγκωσε αστυνομικό στο πρόσωπο
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήγγειλε προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες