Θεοδωρικάκος: Υλοποιούμε το όνειρο πολλών γενεών για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο έχει ξεκινήσει, όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Κορυδαλλού, Νίκο Χρουσαλά.
«Η απομάκρυνση των φυλακών αποτελεί όνειρο ζωής για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που φάνταζε όνειρο για το κατοίκους του Κορυδαλλού» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και μετέφερε στον δήμαρχο το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την περιοχή, το οποίο αποτυπώνεται με τη δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών.
Ο δήμαρχος τον ευχαρίστησε καθώς όπως είπε αποτελεί πάνδημο αίτημα και έθεσε τα προβλήματα που έχει ο Δήμος, όπως αυτό της έλλειψης προσωπικού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες στον τομέα της πυροπροστασίας, την έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της πολιτικής προστασίας και το μεγάλο πρόβλημα με το αναξιοποίητο παλιό λατομείο στο Σχιστό.
Τέλος ο δήμαρχος Κορυδαλλού έθεσε το πρόβλημα επέκτασης του χωροταξικού σχεδίου και ανέδειξε το πρόβλημα έλλειψης σχολικών αιθουσών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χώροι για να κατασκευαστούν
Ο υπουργός εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι δίπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, αφού «τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου, που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των φυλακών. Τόνισε δε, ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες