Search
Close this search box.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός έσωσε τη ζωή αλλοδαπού που πυροβολήθηκε με καραμπίνα (εικόνα)

Ένας αστυνομικός έσωσε τη ζωή αλλοδαπού που πυροβολήθηκε με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη, μετά από κλήση που δέχθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για συμπλοκή μεταξύ 50 ατόμων.

Η εκπαίδευση ενός αστυνομικού καθώς και η αποφασιστικότητα του καθορίζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Ένας αστυνομικός συχνά βρίσκεται μπροστά σε καταστάσεις, στις οποίες πρέπει να αποφασίσει αστραπιαία. Η απόφασή του μπορεί να αποβεί ολέθρια ή σωτήρια για μια ανθρώπινη ζωή.

Ξημερώνει 28η Οκτωβρίου. Ώρα 03:00. Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δέχεται τηλεφώνημα από πολίτη που αναφέρει ότι στο κέντρο του Δενδροποτάμου εξελίσσεται συμπλοκή μεταξύ 50 ατόμων. Ο εκφωνητής ζητάει από όλες τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά να μεταβούν στο περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, στο σημείο φτάνει πρώτο ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Το πλήρωμά του κρατά στάση αναμονής, περιμένοντας τα υπόλοιπα περιπολικά για να γίνει από κοινού επέμβαση όλων των δυνάμεων. Αυτή ήταν η εντολή του εκφωνητή.

Σε απόσταση 50 μέτρων επικρατεί πανδαιμόνιο. Ξαφνικά ακούγονται δύο πυροβολισμοί. Αμέσως μετά όλοι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο χάνονται στα στενά. Οι δύο αστυνομικοί προσεγγίζουν το σημείο του επεισοδίου. Στη μέση της οδού Κωνσταντινουπόλεως υπάρχει μια λίμνη αίματος. Οι αστυνομικοί ακολουθούν τα ίχνη αίματος. 40 μέτρα μακρύτερα βρίσκουν έναν ημιλιπόθυμο άντρα. Το αριστερό του πόδι είναι αιμορραγεί ασταμάτητα.

Ο ένας από τους αστυνομικούς σκύβει και του μιλάει, όμως εκείνος δεν αποκρίνεται. Το γόνατό του είναι διαλυμένο και ο ίδιος είναι βυθισμένος σε λήθαργο. Πυροβολήθηκε εξ επαφής με καραμπίνα και έχει χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος. Απέχει ελάχιστα από ένα αιμορραγικό σοκ.

Ο αστυνομικός είναι αποφασισμένος να του σώσει τη ζωή. Του σκίζει το παντελόνι και τοποθετεί πάνω από το γόνατό του αιμοστατικό ιμάντα. Ο ιμάντας δεν εφαρμόζει καλά και έτσι ο άντρας της Άμεσης Δράσης μένει εκεί και κρατά σφιχτό τον ιμάντα για 20 λεπτά.

traumatias thessaloniki

Στο μεταξύ ο χώρος έχει γεμίσει από αστυνομικές δυνάμεις. Σε λίγο καταφτάνουν και τα ασθενοφόρα. Οι διασώστες παραλαμβάνουν τον τραυματία με το πυροβολημένο πόδι. Βλέπουν το αίμα που έχει χάσει και διαβεβαιώνουν τον αστυνομικό πως ο αιμοστατικός ιμάντας τον κράτησε στη ζωή. Ο 34χρονος Τυνήσιος διακομίζεται στο νοσοκομείο. Σίγουρα θα κάνει καιρό να περπατήσει χωρίς πατερίτσες. Χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια του αστυνομικού θα του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι ο δεύτερος πυροβολισμός που είχε ακουστεί, βρήκε στην πλάτη έναν 37χρονο Τυνήσιο, ο οποίος επίσης παρελήθφη από ασθενοφόρο. Για το συμβάν διενεργείται έρευνα από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπλοκή πήραν μέρος Τσιγγάνοι που διαμένουν στον Δενδροπόταμο και παράνομοι μετανάστες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ναρκωτικών.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες