Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη (βίντεο)

Βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Η πορεία πραγματοποιείται από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με όσα γράφει το ThessToday.gr, η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 20:30 από την Καμάρα, όπου νωρίτερα είχε προηγηθεί συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και έχουν πετάξει τρικάκια και κινούνται επί της Σβώλου αυτή την ώρα.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, βρίσκεται από το 2013 στις ελληνικές φυλακές, ενώ είχε συλληφθεί και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε αντιπολεμικές και αντικρατικές/ αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις. Από την συμμετοχή σε αναρχικές μαθητικές ομάδες στα εφηβικά του χρόνια μέχρι τους φοιτητικούς αγώνες του 2006-2007 και τον Δεκέμβρη κι από τις μάχες ενάντια στα μνημόνια μέχρι μία σειρά αγώνων των φυλακισμένων, αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Ο Γιάννης συνεχίζει να βρίσκεται φυλακισμένος παρόλο που έχει εκτίσει την απαιτούμενη ποινή για την υφ’ όρον αποφυλάκιση αλλά και την πειθαρχική ποινή όπως και την ποινή κράτησης (που δεν συγχωνεύεται) για το πειθαρχικό παράπτωμα της απόδρασης, ενώ από τη Δευτέρα 23 Μαΐου βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείρισή του, διεκδικώντας την ελευθερία του, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες