Βόρεια Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακινητών – Έως 3.000 η «ταρίφα»

Διεθνή εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών που δρούσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, με τη συνδρομή της Europol.

Κατόπιν επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη πέντε μελών του κυκλώματος, τριών αλλοδαπών και δύο Ελλήνων.

Μετέφεραν από την Τουρκία προς την Ελλάδα δεκάδες μετανάστες

Κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία προς την Ελλάδα δεκάδες μετανάστες, «χρεώνοντας» καθέναν από τους μεταφερόμενους με το ποσό των 2.000 έως 3.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό της δράσης του εγκληματικού δικτύου είναι ότι μετέφεραν με βάρκες τους διακινούμενους μετανάστες, μέσω του ποταμού Έβρου, ενώ στη συνέχεια τους οδηγούσαν σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή της Ροδόπης. Από το σημείο αυτό συνέχιζαν το ταξίδι με οχήματα προς τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου, ανάλογα με την περίπτωση, κάποιοι συνέχιζαν προς τα βόρεια σύνορα της χώρας, με απώτερο σκοπό να φτάσουν σε κάποια χώρα της Κεντρικής ή Βόρειας Ευρώπης.

Συνολικά το κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται σε επτά παράνομα δρομολόγια και σε δύο απ’ αυτά οι διωκτικές αρχές είχαν συλλάβει επ‘ αυτοφώρω τρία μέλη του, καθώς μετέφεραν συνολικά 26 παράτυπους μετανάστες. Από έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, με συνέπεια να εκδοθούν σε βάρος πέντε εξ αυτών εντάλματα σε εκτέλεση των οποίων έγιναν το προηγούμενο 24ωρο οι συλλήψεις τους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Ξάνθη και της Ροδόπης.

Μεταξύ των συλληφθέντων και δύο Ιρακινοί

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο υπήκοοι Ιράκ, εκ των οποίων, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο πρώτος (47 ετών) φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος και ο δεύτερος (52 ετών) ως οικονομικός διαχειριστής του (ταμίας). Σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια, αλλά και σε κατάστημα ψιλικών και το ποιμνιοστάσιο κατασχέθηκαν:
 • το χρηματικό ποσό των 22.035 ευρώ και των 2.310.000 ριάλ Ιράν (αξίας 50 ευρώ),
 • δεκαεπτά (17) συσκευές κινητής τηλεφωνίας ,
 • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( laptop ),
 • Δύο διαβατήρια και ένα (1) δίπλωμα οδήγησης,
 • Πενήντα οκτώ (58) κάρτες sim ,
 • Πλήθος τραπεζικών καρτών,
 • Ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας,
 • Πέντε άδειες κυκλοφορίας Ι.Χ. οχημάτων αλλοδαπών Αρχών,
 • Μία συσκευή εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος,
 • Ένα μηχάνημα καταγραφής εικόνας και
 • Πλήθος ατομικών εγγράφων τρίτων προσώπων (διαβατήρια κ.α.)

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ αναμένεται να παραπεμφθούν σε Ανακριτή.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες