Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προωθούσε παράνομους μετανάστες

Στην αποδόμηση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όταν έπειτα από εντατική και πολύμηνη έρευνα διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά στην παράνομη προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες χθες, οργανώθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών, ενώ κατασχέθηκαν και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες μεταφορές τους.

Ειδικότερα, ο 25χρονος φέρεται να είχε τον ρόλο του διευθύνοντα στην εγκληματική οργάνωση, ενώ ο 29χρονος ήταν ο άμεσος βοηθός του.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης προωθούσαν μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, παρέχοντάς τους προσωρινά καταλύματα είτε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είτε στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Για την μεταφορά των μεταναστών χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλαπεί ή είχαν ταξινομηθεί από το εξωτερικό στα οποία άλλαζαν πινακίδες, ενώ οι οδηγοί αυτών χρησιμοποιούσαν σωματική βία κατά των μεταναστών και τους μετέφεραν υπό ιδιαίτερα απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους των αποσκευών των οχημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 10 περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, κατά τις οποίες συνολικά συνελήφθησαν 10 οδηγοί – διακινητές, ενώ διαπιστώθηκε η μεταφορά 73 παράτυπων μεταναστών.

Επίσης, κατασχέθηκαν 10 οχήματα τα τέσσερα εκ των οποίων είχαν κλαπεί και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται, ότι για κάθε μεταφορά αλλοδαπού η οργάνωση αποκόμιζε από 3.000 έως 4.000 ευρώ με το συνολικό κέρδος τους να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Τέλος, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιων των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες