Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα τσιγάρα από το Λιμενικό

Συνελήφθησαν ένας 58χρονος Έλληνας και μία 56χρονη Ελληνίδα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (10/06) για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» (Ν. 2960/2001) και του άρθρου 45 του Π.Κ. στη Θεσσαλονίκη.

Η σύλληψη έγινε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, (ΠΟΔΙΝ-ΚΛΘ).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης των δύο Ελλήνων, διενεργήθηκε έρευνα σε κατάστημα ψιλικών ειδών, όπου εντοπίστηκαν 2.454 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 21 συσκευασίες λαθραίου καπνού χύμα, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το ποσό των 379,30€, ως ποσό προερχόμενο από πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς επίσης και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της έρευνας, η 56χρονη προσήλθε στο ανωτέρω κατάστημα και συνελήφθη, ενώ σε σωματική έρευνα που της διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός πορτοφολιού της το χρηματικό ποσό των 282,50€, ως ποσό προερχόμενο από πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων, καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ το συνολικό κατασχεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο ανέρχεται σε 661,80€, θα παραδοθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες