Θεσσαλονίκη: Κι άλλο επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Του επιτέθηκε γιατί είχε στο κινητό του τον ύμνο του Άρη

Ακόμη ένα περιστατικό οπαδικής βίας το οποίο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το typosthes, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος νεαρού, ο οποίος στις 7 Μαρτίου στην περιοχή των Βασιλικών επιτέθηκε και χτύπησε έναν άλλο νεαρό, ο οποίος έβαλε στο κινητό του τον ύμνο του Άρη.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνεται πως εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, εμπρησμού κ.α. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες συνολικά 13 άτομα.

Η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δεκατριών (13) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα,

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος,
  1. Νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2021 στην Πλατεία Τριλόφου αποπειράθηκε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου να αφαιρέσει το περιεχόμενο της τσάντας ανήλικου.
  2. Δύο (2) νεαρών ημεδαπων, οι οποίο το Φεβρουάριο του 2022, βραδινές ώρες, μετέβησαν σε σχολικό συγκρότημα περιοχής του Δήμου Θέρμης, όπου τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε προαύλιο χώρο.
  3. Ημεδαπού, ο οποίος προ 20 ημερών περίπου εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Βασιλικά, επιτέθηκε σε βάρος νεαρού ατόμου, με αφορμή τραγούδι αθλητικής ομάδας που αναπαρήγαγε ο τελευταίος από το κινητό του τηλέφωνο.
  4. Ημεδαπού, ο οποίος μαζί με συνεργούς διέρρηξαν οικία στον οικισμό Αγίας Παρασκευής αφαιρώντας κοσμήματα μικρής αξίας.
  5. Δύο (2) νεαρών (ημεδαπός – αλλοδαπός), καθώς το Φεβρουάριο του 2022 διέρρηξαν σχολικό συγκρότημα περιοχής του Δήμου Θέρμης και αφαίρεσαν κεντρική μονάδα υπολογιστή και δύο (2) οθόνες.
  6. Ημεδαπού, ο οποίος το Μάρτιο του 2022 σε χώρο διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, έπεισε άτομο με ειδικές ανάγκες (μειωμένη κινητικότητα) να του παραδώσει μία επιταγή προκειμένου να την εξαργυρώσει αντ’ αυτού, πλην όμως την παρακράτησε και τράπηκε σε φυγή χωρίς να επιστρέψει το αναληφθέν χρηματικό ποσό.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού Ευόσμου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών και ενός (1) αλλοδαπού, καθώς προέκυψε ότι από τις αρχές Απριλίου του 2020 έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και κυρίως έξω από τα Κοιμητήρια Ευόσμου, διέρρηξαν συνολικά πέντε (5) οχήματα, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (2.344) ευρώ, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα – έγγραφα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες