31.6 C
Athens
30 C
Thessaloniki
Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025
More

    Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ένα μέλος της Εθνικιστικής Νεολαίας – Την Τρίτη (13/5) απολογούνται δύο άτομα

    Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέο ένα άτομο, εκ των 28 συλληφθέντων ως μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη.

    Έπειτα από την πολύωρη ανάκριση οι 11 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους – κατά περίπτωση- που αφορούν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα διαμονής τους 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα Α’ εθνικής.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενος μέσω του συνηγόρου του πρόκειται να προσφύγει κατά της απόφασης εντός 15νθημέρου.


    Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Ανακριτή οι υπόλοιποι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους.

    Τα 28 συνολικά μέλη της ΕΝΕΘ που συνελήφθησαν, τους βαραίνει μια μακροσκελής δικογραφία με 13 αδικήματα, 2 κακουργήματα και 11 πλημμελήματα.

    Ειδικότερα, κατηγορούνται –κατά περίπτωση– για εμπορία ανθρώπων με στρατολόγηση ανηλίκων προς τέλεση εγκληματικών πράξεων, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών με ρατσιστικά κίνητρα, προτροπή σε πράξεις βίας ή μίσους μέσω διαδικτύου, ληστεία κατά συρροή και ηθική αυτουργία σε αυτή, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία κατά συρροή, απάτη με υπολογιστή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.


    Πηγή: Thesstoday



    guest
    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ