15.8 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Θεσσαλονίκη: Τιμάται ο δικαστικός αστυνομικός, Χρήστος Ντούνιας που έσωσε παιδί από φλεγόμενο διαμέρισμα

    Την ηρωική πράξη του δικαστικού αστυνομικού Χρήστου Ντούνια θα τιμήσουν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου.

    Ο Χρήστος Ντούνιας, στις 6/10 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, έδρασε με αυτοθυσία όταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, εισήλθε σε κατοικία που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, καταφέρνοντας να σώσει ένα μικρό παιδί.

    Παράλληλα, καθοδήγησε δύο ενήλικες να κινηθούν προς το μπαλκόνι, ώστε να μπορέσει να τους απεγκλωβίσει με ασφάλεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την οποία είχε ήδη ειδοποιήσει.

    Η πράξη του συγκίνησε βαθιά τόσο τους συναδέλφους του όσο και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς αποτέλεσε παράδειγμα γενναιότητας, ανθρωπιάς και επαγγελματισμού.

    Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλοι όσοι υπηρετούν τη Δικαιοσύνη, δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η ΕΣΗΕΜΘ και οι δικαστικοί ρεπόρτερ, καθώς και οι δικαστικοί αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το thestival.

    Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και για το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εκφράσουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους προς έναν άνθρωπο που, με πράξεις και όχι λόγια, τίμησε τον όρκο του και την ανθρώπινη ζωή.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ