Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το ριφιφί σε μίνι μάρκετ – Καρέ καρέ η κλοπή

Καρέ καρέ κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας την κλοπή ενός μίνι μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/1). Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνονται στα πλάνα που έβγαλε στο «φως» η εκπομπή του Mega «Live News» οι δύο δράστες κατάφεραν να ανοίξουν μία ολόκληρη τρύπα στον τοίχο από την εξωτερική πλευρά του καταστήματος και να μπουν μέσα σαν ποντικοί.

O ιδιοκτήτης της επιχείρησης βλέποντας σοκαρισμένος τις εικόνες αυτές, περιέγραψε τις κινήσεις των επιτήδειων: «Σπάσανε το πλαϊνό, την πρασιά της οικοδομής, την τζαμαρία και την επένδυση του τοίχου, το ξύλο και το έπιπλο που υπήρχε, κάνανε μία τρύπα. Μπήκαν από εκεί μέσα, εκεί κάνανε την τρύπα ξηλώσανε τα τηλέφωνα της οικοδομής ολόκληρης. Ξήλωσαν και τον εξωτερικό συναγερμό». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι: «Πήρανε τα χρήματα που είχαμε αφήσει για τις πληρωμές της επόμενης ημέρας το πρωί, κάποια ψιλά κέρματα που κρατάμε στο μαγαζί και τα τσιγάρα».Πώς έδρασαν

Ο ένας από τους δύο δράστες κατευθύνεται προς το ταμείο. Φοράει μαύρα γάντια, καπέλο και καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα δεμένο μαντήλι λευκό. Ανοίγει μία πλαστική σακούλα, όσο κοιτάει προς τα πάνω για κάμερες. Σκύβει πίσω από το γκισέ. Ρίχνει μέσα στη σακούλα όλα τα κέρματα και κοιτάει τι άλλο θα πάρει όσο ο συνεργός του παλεύει να ανοίξει μία μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Απομακρύνουν το κόκκινο σκαμπό για να έχουν ελεύθερο τον χώρο και τότε αρχίζουν να μαζεύουν στη σακούλα όλες τις κούτες με τα τσιγάρα.

Σε απόλυτη συνεργασία ο ένας από τα δεξιά και ο άλλος από αριστερά ταυτόχρονα παίρνουν όσες περισσότερες κούτες με τσιγάρα μπορούν. Η πρώτη σακούλα κλείνει και έρχεται η σειρά της δεύτερης. Φοράει γάντια και έτσι δυσκολεύεται να την ανοίξει. Τότε επιστρέφει ο συνεργός τους και ανοίγουν δύο μαζί.

Ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πήρανε τα χρήματα που είχαμε αφήσει για τις πληρωμές της επόμενης ημέρας το πρωί και κάποια ψιλά κέρματα που κρατάμε στο μαγαζί και τα τσιγάρα. Περίπου 10.000€ αξίας τα τσιγάρα, μπορεί να είναι και 12.000€ απλά λέω με επιφύλαξη 10.000€. Τα χρήματα ήταν γύρω στα 1.200€, μαζί με τα ψιλά».

Συνολικά έμειναν μέσα στο κατάστημα δέκα ολόκληρα λεπτά και έφυγαν με πέντε γεμάτες σακούλες σκουπιδιών με τσιγάρα. Μάλιστα, πριν την κλοπή, έκοψαν τα καλώδια τηλεφώνου της πολυκατοικίας, προκειμένου ο ιδιοκτήτης να μην μπορέσει να ειδοποιήσει την εταιρεία security. Το κύκλωμα ασφαλείας ωστόσο, θα βοηθήσει τις Αρχές να οδηγηθούν στα ίχνη τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες