Search
Close this search box.

Θεσσαλονίκη: «Βόμβες» από τον πρόεδρο Βενζινοπωλών – «Δεν κάνω πίσω, αν θέλουν να με φάνε, ας με φάνε»

Σε σοβαρές καταγγελίες για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Σωματείου Βενζινοπωλών στη Θεσσαλονίκη, Θέμης Κιουρτζής, μετά την επίθεση που δέχτηκε το κατάστημά του, στο 18ο ΧΛΜ Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το βενζινάδικο του κ. Κιουρτζή έγινε στόχος για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, έγινε στόχος και τον Δεκέμβριο του 2020, όταν άγνωστοι τότε εκτόξευσαν χειροβομβίδες. Σύμφωνα με τον ίδιο «τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους 101%», καθώς όπως επεσήμανε «γίνομαι στόχος για χρόνια επειδή προσπαθούμε να πατάξουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων».

«Η πράξη αυτή που έγινε είναι μια συνέχεια πριν από ενάμιση χρόνο που δεχτήκαμε πάλι χειροβομβίδες. Ως πρόεδρος και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά που έγινε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και της ψήφισης του νόμου και τώρα με τις δηλώσεις μας. Πρέπει το λαθρεμπόριο, η κλοπή και η νοθεία να σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κιουρτζής κατήγγειλε παράλληλα εσκεμμένες ολιγωρίες τόσο από την τωρινή, την προηγούμενη και την πιο προηγούμενη κυβέρνηση όσο και από τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, στέλνοντας παράλληλα «χαιρετισμούς στον πρωθυπουργό», καθώς τόνισε ότι «φαίνεται πως κάποιοι από το κράτος συμμετέχουν στο κύκλωμα».

«Την προηγούμενη φορά ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να δούμε το ζήτημα όταν ακόμα ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αν ήμασταν τίποτα μετανάστες θα μας έβλεπε, για το λαθρεμπόριο δεν θέλει. Άρα λοιπόν στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και πρέπει να αποδείξουν ότι πραγματικά θέλουν να φύγει αυτή η γάγγραινα μέσα από την ελληνική πολιτεία. Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα από το κράτος συμμετέχουν, δεν ξέρω αν θέλει πραγματικά η πολιτεία να κάνει το καθήκον της», επεσήμανε ο κ. Κιουρτζής.

Ο ίδιος συνεχίζοντας πρότεινε στους Έλληνες πολίτες να εμπιστεύονται τους οικογενειάρχες πρατηριούχους και να παίρνουν νόμιμο καύσιμο, γιατί αλλιώς, όπως πρόσθεσε: «Θα είναι κλεπταποδόχοι κλεμμένου και λαθραίου». Ο κ. Κιουρτζής τόνισε παράλληλα, σύμφωνα με το thesstoday, ότι δεν θα κάνει πίσω και πως «αν θέλουν να με φάνε, ας με φάνε».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών είπε επίσης ότι δεν δέχεται απειλές ευθέως, αλλά του τις μεταφέρουν οι συνάδελφοί του, ενώ περιέγραψε το σκηνικό επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές αρχές.

«Με πληροφόρησαν οι γιοι μου ότι πέρασε ένα μηχανάκι -όπως και την προηγούμενη φορά- έβγαλε το καλάσνικοφ και γάζωσε το μαγαζί και άφησε το όπλο εδώ, το οποίο προφανώς μπλόκαρε, επειδή είναι ψιλό-παλιό. Πιθανόν το άφησε για δικούς τους λόγους ασφαλείας για να μην τον πιάσουν να το κουβαλάει πάνω του. Αυτό θα το δει η ανάκριση και οι ελληνικές αρχές, που δεν τους έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Το πρατήριο ήταν κλειστό, το συμβάν έγινε περίπου στις 3 το πρωί. Στην κάμερα είδα ένα άτομο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κιουρτζής επανέλαβε ότι συνδέονται 101% τα γεγονότα μεταξύ τους και ότι η πολιτεία δεν πράττει το καθήκον της. «101% συνδέονται τα δύο γεγονότα, έχω γίνει στόχος πολλά χρόνια, δυστυχώς για τον κλάδο μου και για τους οικογενειάρχες πρατηριούχους, δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες η πολιτεία διαχρονικά όχι μόνο σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και στην προηγούμενη και στην πιο προηγούμενη, απέχουν των καθηκόντων της. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε και να δουν οι πολίτες ποιος φταίει και γιατί δεν γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει και χάνουν τα λεφτά τους, γιατί το λαθρεμπόριο και η κλοπή έχει ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε ότι για το νούμερο αυτό κάποτε κόπηκαν συντάξεις. Είναι όσο ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και θα μπορούσε κάλλιστα ο Έλληνας πολίτης να ελαφρυνθεί από τους ειδικούς φόρους που τον βαρύνουν. Πιστεύω πως είναι 101% από τα κυκλώματα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξήγησε για ακόμη μια φορά ότι γίνεται στόχος επειδή λαμβάνει δραστικά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου. «Ο λόγος μας και ο λόγος μου αφού εγώ πήρα πάνω μου όλη τη φράση αυτή με τη συμπαράσταση του Δ.Σ. είναι καυστικός απέναντί τους. Έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα και δυστυχώς θα επαναλάβω κάτι πολύ σημαντικό, ότι ενώ οι νόμοι ψηφίζονται, με ευθύνη της πολιτείας για ακόμη μια φορά δεν εκδίδονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις και οι νόμοι παραμένουν ανενεργοί. Θεωρώ ότι γίνεται εσκεμμένα και θα πρέπει να το δείξουν όλοι αυτοί που δεν κάνουν το καθήκον τους ότι δεν το κάνουν εκ προθέσεως».

Αναφορικά με τις απειλές που δέχεται κατά καιρούς επεσήμανε ότι «δέχτηκα απειλές πλαγίως, μετέφεραν σε συναδέλφους ότι θα μου σπάσουν το κεφάλι» ενώ χαρακτήρισε το κύκλωμα ως «μεγάλο». «Ονομαστικά δεν ξέρω ποιοι είναι, να ξέρουν όμως ότι δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά να με φάνε, έχω κι εγώ λεφτά για να τους φάω. Όπως πληρώνουν για να με φάνε, έτσι μπορώ κι εγώ να πληρώσω για να τους φάω, όταν με φάνε. Για να είμαστε ξηγημένοι», πρόσθεσε ο κ. Κιουρτζής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες