Search
Close this search box.

Θύμιος Μπουγάς: Κορυφαίοι γιατροί και ιατρικά κέντρα αναλαμβάνουν την αποκατάστασή του

Ο Θύμιος Μπουγάς, ο 39χρονος επανακτά την επαφή του με την κοινωνία και στο πλευρό του βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να τον βοηθήσουν να αποκατασταθεί η υγεία του.

Η ιστορία του Θύμιου Μπουγά έχει προκαλέσει μεγάλη ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίηση της επιστημονική κοινότητας, σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα ilialive.

Κορυφαίοι Έλληνες γιατροί και ιατρικά κέντρα, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν την αποκατάσταση του Θύμιου Μπουγά σε ότι αφορά το παραμορφωμένο πρόσωπό του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Θύμιου Μπουγά είχαν χαθεί από τις 4 Μαΐου και εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (18/6) σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Πύργου.

Ο Θύμιος Μπουγάς είχε εξαφανιστεί καθώς είχε δεχθεί άγριο bullying από νεαρούς συγχωριανούς του που δρούσαν σαν αγέλη.

Μεγάλη η βοήθεια προς τον Θύμιο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος» η βοήθεια που προσφέρεται στο Θύμιο είναι μεγάλη.

Το Επιστημονικό Forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος» και η οικογένεια του Θύμιου ευχαριστεί θερμά όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και ενδιαφέρονται για αυτόν.

Το Forum ξεκίνησε την προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τον Θύμιο Μπουγά στις 7 Μαΐου με στόχο να του παρέχει μια σειρά από ιατρικές και κοινωνικές παροχές για την αποκατάσταση της υγείας και της ζωής του, απαντώντας στην έκκληση που είχε κάνει ο ίδιος μέσω των ΜΜΕ.

Όταν διαπιστώσαμε ότι μετά το οργανωμένο bullying που δέχθηκε στο σπίτι του και τον δημόσιο ψευδή διασυρμό ότι ως ένοπλος τρομοκρατεί τον Πύργο, τα ίχνη του είχαν χαθεί, δηλώσαμε την εξαφάνιση.

Αφιλοκερδώς και αθόρυβα

Η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, με την ενεργοποίηση του Silver Alert και την παρουσίαση των περιστατικών από τα ΜΜΕ και κυρίως από την εκπομπή «Φως στο τούνελ» είχε σαν αποτέλεσμα η αρχική μας λίστα με γιατρούς και πολίτες που ήθελαν να βρεθούν κοντά του αφιλοκερδώς και αθόρυβα, να εμπλουτιστεί και να μεγαλώνει καθημερινά.

Ειδικότερα για την αποκατάσταση της μετατραυματικής του βλάβης στο πρόσωπο, προσφέρθηκαν οι έμπειροι γιατροί της Γναθοπροσωπικής Κλινικής του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου κ.κ Νικόλαος Λεφαντζής και Ιωάννης Παπαδιόχος και η επίσης ειδικευμένη επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους καθηγητές.

 • Ευάγγελο Μενενάκο Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Έ Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ
 • Νικόλαο Παπαδογεωργάκη Ομότιμος Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΕΚΠΑ
 • Νικόλαο Παπαδόπουλο Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 • Ηλία Γεωργάλα Καθηγητής οφθαλμολογίας ΕΚΠΑ.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο θα είναι δίπλα στον Θύμιο όπως και το Mediterraneo Hospital που προσφέρθηκαν να αναλάβουν όλες τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις που θα χρειαστούν οι θεράποντες ιατροί του.

Κοντά του θέλουν να σταθούν:

 • Ο πλαστικός χειρουργός Σταύρος Σαμαράς
 • Ο A.E. Καθηγητής- Ωτορινολαρυγγολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ Σπύρος Παπασπύρου
 • Ο Μιχάλης Μούγιας Ψυχίατρος Ψυχοθεραπευτής με το επιτελείο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»
 • Η Οφθαλμοπροσθετικός και Οπτικός Ειρήνη Καπώλη
 • Η Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Αγλαία Βράνου
 • Η Χριστίνα Χαλκιά αναισθησιολόγος
 • Η Γεωργία Τάνια Καραλιόλιου Ψυχολόγος.

Για το σχέδιο θεραπείας οι εθελοντές «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος» συνομίλησαν με όλους τους γιατρούς, οι οποίοι μας εξέφρασαν την επιθυμία τους για αμέριστη συμπαράσταση προς τον Θύμιο και με την Διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και Σταυρούλα Μπουγάδη, η οποία λόγω εντοπιότητας γνωρίζει την οικογένεια και θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών, των εθελοντών και του Θύμιου κατά την πορεία προς την αποκατάσταση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες