25.4 C
Athens
23.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
More

  Θύρα 7: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «Ρουμάνος»!


  Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο «Ρουμάνος» από τη Θύρα 7, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας παραδόθηκε για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

  Ο άνδρας που διέφευγε την σύλληψη, παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα (13/5) στην υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αγωνιστικούς χώρους, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.


  Πώς παραδόθηκε ο «Shark»

  Την περασμένη Παρασκευή (10/5), είχε παραδοθεί στις αρχές και ο 31χρονος, επονομαζόμενος «Shark-Καρχαρίας», ένας από τους «εντοπιστές» της διμοιρίας των ΜΑΤ, του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και ένας από εκείνους που μετέφεραν στους οργανωμένους χούλιγκαν το «μήνυμα» της άγριας επίθεσης στου Ρέντη.

  Ο «Καρχαρίας» μαζί με τον 29χρονο «Pali» από την Αλβανία, από την ανάλυση των βίντεο αποτυπώνονται να παροτρύνουν τους οργανωμένους οπαδούς που βρίσκονταν στην εξέδρα να βγουν από το κλειστό γυμναστήριο και να προβούν στις επιθέσεις ενώ συμμετείχαν ενεργά σε αυτές.

  Όπως περιγράφεται στην ογκωδέστατη δικογραφία ο «Καρχαρίας» μαζί με τον «Pali», ήταν αυτοί που εντόπισαν το σημείο που ήταν τοποθετημένη η Α-535 ΔΙ.Α.Τ., και έδωσαν το σύνθημα για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών από τη στιγμή που ο αρχηγός της θύρας 7, ο επονομαζόμενος «Κοντός», έριχνε την πρώτη βόμβα μολότοφ.

  Ο «Pali» το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν τις επιθέσεις, μπαίνει στη θύρα των οργανωμένων συνομιλεί με τον «Καρχαρία» και μαζί κατευθύνονται προς την πόρτα εξόδου που έβγαινε στο σημείο που βρισκόταν η αστυνομική διμοιρία. Έχουν μεταφέρει το «μήνυμα» της επίθεσης και συμμετέχουν σε αυτή. Ο «Pali» κατάφερε να διαφύγει. Ο «Καρχαρίας» ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες, ενώ εντοπίστηκαν πάνω του ίχνη πυρίτιδας από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.


  O «Shark» βρισκόταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση

  Ο «Καρχαρίας» εντάσσεται σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με επτά ακόμη άτομα. Ο 31χρονος ανήκε στους λεγόμενους «μεγάλους», βρισκόταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση, ενώ έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν. Στη θύρα 7 καθόταν μαζί με τον αρχηγό «Κοντό», τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ και τον «Κόκο». Εμφανίζεται να δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα, ενώ αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα «μεροκάματα». Όσο ήταν «ΜΙΚΡΟΣ», άνηκε στο γκρουπ των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού «YOUNG GROUP», για το λόγο αυτό έχει στο σώμα του σχετική δερματοστιξία.

  Είχε ταυτοποιηθεί για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, στις 2 Οκτωβρίου 2021, ωστόσο δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Σε βάρος του έχουν σχηματιστεί 3 δικογραφίες για φθορές και δύο για ενδοοικογενειακή βία το 2021, όταν σε χρονικό διάστημα ενός μήνα βιαιοπράγησε σε βάρος της πρώην συντρόφου του.

  Τα εντάλματα σύλληψης όσο προχωρά η κύρια ανάκριση δεν αποκλείεται να αυξηθούν και να περιλαμβάνουν τον 29χρονο «Pali» από την Αλβανία, τον 41χρονο «Κορυδαλλιώτη», ο οποίος είναι και αυτός (SLO) του Ολυμπιακού στη Super League, τον 25χρονο «Brooklyn», ο οποίος βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως και 11 ανήλικους, οι οποίοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων αλλά διαφεύγουν την σύλληψη.

  Τα εντάλματα σύλληψης δεν αποκλείεται να αυξηθούν ανάλογα την «συμπεριφορά» των κατηγορουμένων που θα καλούνται να απολογηθούν. Αν δεν παρουσιάζονται ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα εκδίδονται εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ