Search
Close this search box.

Τι είπαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για τον έλεγχο στον γιο του Θεοδωρικάκου – Τα μηνύματα του επόπτη προς τον επικεφαλής της Άμεσης Δράσης

Μήνυση εναντίον του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του, κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έδωσαν κατάθεση στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου για το περιστατικό στο Μαρούσι. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το τι είπαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στους ανώτερους αξιωματικούς στους οποίους κατέθεσαν, αλλά και για το αποτέλεσμα της έρευνας, αναφέρεται πως οι τέσσερις αστυνομικοί και ο επόπτης έδωσαν κατάθεση στον υπαρχηγό του Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να είπαν:

«Πράγματι εκείνη την ημέρα κάναμε τον έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο του Αμαρουσίου. Είδαμε τους νεαρούς και αποφασίσαμε να τους ελέγξουμε όπως συνηθίζουμε στις περιπολίες μας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου τους ζητήσαμε να βγάλουν από τις τσέπες τους ό,τι είχαν. Είχαν ακατέργαστο καπνό, στριφτήρια για καπνό και συσκευασίες με χαρτάκια. Δεν εντοπίσαμε τίποτα άξιο λόγου ή παράνομο. Από την αρχή καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον γιο του κυρίου υπουργού, ενώ μας το ανέφερε και ο ίδιος. Ενημερώσαμε τον επόπτη της βάρδιας μας, ο οποίος ήρθε στο σημείο. Στη συνέχεια τους αφήσαμε και φύγαμε. Κανείς άλλος δεν επικοινώνησε μαζί μας κατά την διάρκεια του ελέγχου». Έτσι, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως το Star, ο υπαρχηγός του Σώματος πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη.

Ποια είναι η ομάδα ΔΙΑΣ που έκανε τον έλεγχο

Πρόκειται για  4 αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο στο Ψαλίδι Αμαρουσίου, με δυο μηχανές στο πλαίσιο μιας συνηθισμένης περιπολίας.

  • Οι ηλικίες τους είναι από 22 – 26 ετών
  • Όλοι έχουν καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα
  • Μπήκαν στο Σώμα τον Νοέμβριο του 2019
  • Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Βορειοανατολικής Αττικής
  • Έχουν στο βιογραφικό τους δεκάδες εξαρθρώσεις και συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ελέγχου ενημέρωσαν τον επικεφαλής τους ότι ανάμεσα στα άτομα είναι και στενό συγγενικό πρόσωπο του Υπουργού. Τότε έφτασε στο σημείο και ο επικεφαλής ο οποίος χαρακτηρίζεται έμπειρος και με κρίση. Έγινε κανονικά ο σωματικός έλεγχος χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτό, όπως λένε οι ίδιοι. Πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκαν εντολή από τον επικεφαλής της Αμεσης Δράσης να προχωρήσουν και σε προσεσημασμένο έλεγχο και να του αποστείλουν τη φωτογραφία. Στο μεταξύ, στη Βουλή έφθασε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί στην Υπηρεσία σχετικά με το θέμα.

Τα μηνύματα του επόπτη προς τον επικεφαλής της Άμεσης Δράσης

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega για την καταγγελία περί συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών που εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς υπήρχε και ένας πέμπτος αστυνομικός ο οποίος ήταν ο επόπτης που κλήθηκε και μετέβη αργότερα στο σημείο. Ο επόπτης είναι το άτομο που στέλνει τις φωτογραφίες στον επικεφαλής της Άμεσης Δράσης.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από κινητό και φαίνεται ποιος το στέλνει, τι ώρα, σε ποιον και από ποιο σημείο. Τα μηνύματα που έστειλε ο επόπτης στις 21 Νοέμβριου το 2021 δείχνουν τα ναρκωτικά αλλά και φωτογραφίες από τους τέσσερις νεαρούς.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες