Τι έψαχνε η CIA στην πτήση της Emirates – Τα σενάρια που εξετάζονται

Μόνο τυχαίο ή «απλό λάθος» δεν ήταν το σήμα που έστειλε η CIA στην ΕΥΠ σχετικά με ένα άτομο το οποίο είναι ύποπτο για τρομοκρατία και εμφανιζόταν να είναι επιβάτης σε ένα από τα αεροσκάφη της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι ή την Νέα Υόρκη.

Η CIA είναι αν όχι η κορυφαία, μια από τις κορυφαίες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου που αναλαμβάνει την προστασία του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου και έχει ανεξάντλητες ψηφιακές και φυσικές πηγές παρακολούθησης και συγκέντρωσης δεδομένων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως εκ τούτου μοιάζει απίθανο να προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας της χώρας μας, φτάνοντάς μάλιστα στο σημείο να απογειωθούν δυο F-16 και να κινητοποιήσει τις Ιταλικές και Γαλλικές αρχές, οι οποίες αρνήθηκαν να προσγειωθεί στα εδάφη τους το αεροσκάφος με τους 222 επιβάτες και τα 18 μέλη πληρώματος.

Το πιο πιθανό ενδεχόμενο θέλει τον ύποπτο για τρομοκρατία άνδρα, Αραβικής υπηκοότητας, να μην επιβιβάστηκε τελικά την τελευταία κυριολεκτικά στην πτήση ή απλά να αποπροσανατόλισε τις αρχές διαρρέοντας την πτήση με την οποία θα ταξίδευε για να βγει εκτός χώρας.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες των μυστικών υπηρεσιών συνεχίζονται σε Ελληνικό έδαφος ή ο «ύποπτος» αναζητείται» σε κάποια γειτονική χώρα στην οποία ενδεχομένως να πρόλαβε να περάσει. Το πιθανότερο είναι βέβαια πως μετά την «σκόνη» που σήκωσε η αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψης του υπόπτου, όποιος και αν ήταν αυτός, να μην μάθουμε ποτέ εάν και πότε θα εντοπιστεί.

Άλλωστε η CIA είναι μια υπηρεσία που δύσκολα λαθεύει δυο φορές, ως εκ τούτου η έρευνα από εδώ και πέρα θα κλειστεί στα στεγανά της κορυφαίας μυστικής υπηρεσίας του πλανήτη.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες