36 C
Athens
36.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
More

  Τηλεοπτικές άδειες: «Ο Καλογρίτσας εκβιάστηκε, τον άφησαν να τον φάνε τα σκυλιά» κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο οικονομολόγος Τόμπρας


  Το παρασκήνιο που έλαβε χώρα κατά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016, από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δηλαδή με θύμα, όπως είπε, τον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, ξετύλιξε σήμερα με την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, στην δίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας, οικονομολόγος στο επάγγελμα.

  Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο μάρτυρας με λεπτομέρειες αναφέρθηκε στα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2016, για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκ. ευρώ προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει ο Χρ. Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος, ήταν βασικά συνεργάτης της εταιρείας CCC, υποστήριξε ότι οι αδελφοί Χούρι που κατείχαν τα ηνία της συγκεκριμένης εταιρείας, υπαναχώρησαν γιατί κατάλαβαν, ότι η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν τον στήριζε πλέον τον Χρ, Καλογρίτσα. «Ο άνθρωπος στη συνέχεια καταστράφηκε και καταστράφηκαν και τα παιδιά του» ανέφερε ο μάρτυρας για τον κατηγορούμενο επιχειρηματία και προσέθεσε: «Ο Καλογρίτσας επισκέφθηκε τότε άλλους καναλάρχες, τον Κοντομηνά και τον Μαρινάκη, αλλά δεν τελεσφόρησαν τα ραντεβού. Ο Καλογρίτσας εμφανιζόταν ως μπροστινός της τότε κυβέρνησης και ζητούσε να έχει το 51% του καναλιού, κάτι που δεν μπορούσε να το δεχθούν οι καναλάρχες. Θυμάστε την εκπομπή της Μενεγάκη με τον Κοντομηνά που βγήκε και κατήγγειλε. Στη συνέχεια ναυάγησε το σχέδιο. Μετά έληξαν όλα. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Η αφανής εταιρεία που υπήρχε μεταξύ Καλογρίτσα και Χούρι για τα 3 εκατομμύρια ήταν αφανής εταιρεία Παππά-Χούρι με εκπρόσωπο τον Καλογρίτσα. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού πήγα στον Καλογρίτσα για να πληρωθώ και μου είπε ότι δεν μπορώ να σου δώσω τίποτα, τα έχω ξοδέψει για το «Document».


  Όπως ανέφερε, ο κ. Τόμπρας το κανάλι θα το έστηνε ο κ. Καλογρίτσας για λογαριασμό «των παιδιών» του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή και υπόδειξη του Μαξίμου. Σκοπός δε του κ. Καλογρίτσα, σύμφωνα με το μάρτυρα «δεν ήταν να κάνει κανάλι, αλλά μέσω αυτού να γίνει ο Μπόμπολας του ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγαλοεργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ».

  Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο μάρτυρας ανέφερε: «Η τότε κυβέρνηση φοβόταν, έτρεμε μετά το θόρυβο των ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν η κυβέρνηση που ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ήταν παντελώς ανίκανοι. Αφησε τον Καλογρίτσα να τον φάνε τα σκυλιά». Ο ίδιος μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας «εκβιάστηκε κατά το στάδιο της ανάκρισης» προκειμένου να σταματήσει, όπως είπε, να ζητάει να γίνει κατηγορία κατά του Σάμερ Χούρι. Σύμφωνα με το μάρτυρα τα περί εκβιασμού του τα είπε ο ίδιος ο Χρ. Καλογρίτσας μέσα στο σπίτι του τελευταίου, παρουσία της γυναίκας του και του γιού του, ο οποίος εκείνη τη στιγμή έπαθε εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


   

   

  Απών ο Ν. Παππάς

  Ο Νίκος Παππάς δεν βρέθηκε σήμερα στη δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο, σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του επιχειρηματία. Μάλιστα, με την έναρξη της δίκης ο Γιάννης Μαντζουράνης εκ των συνηγόρων του κ. Παππά, δήλωσε στα μέλη του δικαστηρίου ότι ο εντολέας του «αρνείται την κατηγορία και τόνισε ότι θα «αποδειχθεί η αλήθεια».

  Στην συνέχεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του κ. Καλογρίτσα, ενώπιον του δικαστηρίου διάβασε δήλωση του εντολέα του. Ο επιχειρηματίας στη δήλωσή του αυτή αναφέρει τα εξής: «Οι υπεύθυνοι της υπόθεσης που βρίσκεται υπό την κρίση σας με κατέστρεψαν οικονομικά, επέτρεψαν να διασυρθώ δημοσίως με αναλήθειες, ψεύδη και ανυπόστατες συκοφαντίες. Δυστυχώς κανένας από τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των σε βάρος μου εγκλημάτων δεν βρήκε το θάρρος, ως όφειλε, να διαψεύσει τα όσα εναντίον μου ελέγοντο. Και το χειρότερο απ’ όσα υπέστην, ήταν η καταστροφή της υγείας μελών της οικογενείας μου.

   

  Ενώ συνέβαιναν αυτά και έτρεχα σε γιατρούς, νοσοκομεία και δικηγόρους, επέλεγα συνειδητά να σιωπήσω. Η στάση μου αυτή της σιωπής ήταν πολιτική και μόνο πολιτική. Όσοι γνωρίζουν τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς και του χαρακτήρα μου καταλαβαίνουν.

   

  Μίλησα μόνο μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κι αυτό πότε; Μόνον όταν προσπάθησαν να την εξαπατήσουν εκείνοι (Samer Khoury και λοιποί) που μεθόδευσαν αυτή τη θλιβερή υπόθεση, επιχειρώντας να μετατρέψουν μια στημένη, σκοπίμως ψευδή και διάτρητη διαιτητική απόφαση σε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, παραπλανώντας τον Έλληνα Δικαστή και, το κυριότερο, υποτιμώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη.

  Σήμερα είμαστε εδώ. Οι ίδιοι άνθρωποι στους οποίους αναφέρθηκα αγωνίστηκαν να μετατραπώ σε κατηγορούμενο. Επίσης σκοπίμως δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η προσπάθεια να μειωθεί η δικονομική αξία της κατάθεσής μου είναι καταφανής. Είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Αφού φτάσαμε ως εδώ πρέπει να πω όλη την αλήθεια και να την αποδείξω με τα στοιχεία που διαθέτω. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό σας. Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

     ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ