Στη Βουλή η δικογραφία για Folli-Follie: Αφορά Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει άμεσα η δικογραφία που αφορά στην υπόθεση της Folli – Follie, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δυο πρώην υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση.
Ακόμη η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας. Και αυτό προκειμένου η Εισαγγελία να μπορέσει να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως τυχόν συμμετόχου σε πράξεις πρώην Υπουργών και φυσικών προσώπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ’ άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.
Παράλληλα, η τακτική Δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα για τον πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα. Και αυτό γιατί δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που αφορούσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ήδη για αυτό το θέμα διατάχθηκε νέα έρευνα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες