«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μας εγκαλεί για δράσεις ψηφιοποίησης που πραγματοποιήσαμε», απαντούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή, και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει».

Αυτό αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο υπουργεία αναφέρει:

«Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας: εγκαλεί την κυβέρνηση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μιας δράσης ψηφιοποίησης και διαφάνειας που πραγματοποίησε η παρούσα κυβέρνηση -καθώς όλα αυτά νομοθετήθηκαν με τους νόμους 4786/2021 και 4871/2021- και όχι κάποια προηγούμενη.

Δηλαδή, για να γίνει απολύτως κατανοητό: το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή – και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους υλοποίησης, κάθε πλατφόρμα που πραγματοποιούμε συνιστά εκκρεμότητα της χώρας, εκκρεμότητες στις οποίες η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όπως θεμελιώνει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών.

Αναλυτικές απαντήσεις για κάθε επιμέρους ερώτημα θα δοθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες