Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα Βαρουφάκη: Συνταγματική η απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στη προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά της νόσου Covid 19, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Μαίρη Σάρπ απέρριψε σήμερα το αίτημα του κόμματος «ΜέΡΑ25» και του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και του Σωματείου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.
Με το αίτημα τους αυτό (περί έκδοσης προσωρινής διαταγής) οι προσφεύγοντες ζητούσαν να «παγώσει» η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία δεν επιτρέπονται εορταστικές εκδηλώσεις για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου. Ωστόσο, η πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα και ως εκ τούτου θεωρείται συνταγματική η απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για τον αυριανό εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Να σημειωθεί ότι το «Μέρα25» και οι άλλοι προσφεύγοντες έχουν καταθέσει στο ΣτΕ και ακύρωσης αλλά και αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύθηκαν οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020.
Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία.
Διαβάστε και:
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες