Το «τζούντο» ένωσε Ελληνική και Γερμανική αστυνομία (εικόνες)

Το άθλημα «τζούντο» ένωσε την Ελληνική και την Γερμανική αστυνομία.

Το «τζούντο» ακολούθησαν τα στελέχη της Γερμανικής Αστυνομίας που βρίσκονται στην Ελλάδα και τα βήματά τους, τούς οδήγησαν στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Τζούντο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Θεσσαλονίκη.

Αστυνομία: Αναλυτικά η ανακοίνωση για το «τζούντο»

«Το «τζούντο» τους,  δηλαδή τον «δρόμο της ευγένειας» ακολούθησαν τα στελέχη της Γερμανικής Αστυνομίας που βρίσκονται στην πατρίδα μας και τα βήματά τους, τούς οδήγησαν στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Τζούντο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί τους υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά, στα πλαίσια των σύγχρονων αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις της ομάδας μας, όπου τους φιλοξενούμε και προπονούμαστε μαζί τους.

Άλλωστε, η φιλία είναι ένας από τους ηθικούς κώδικες του τζούντο.

Τα οφέλη της εξάσκησης  στο Τζούντο για τα στελέχη της Ελληνικής  Αστυνομίας και όχι μόνο, είναι πολλά και σημαντικά. Από την οικοδόμηση σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων, τη βελτιστοποίηση της συγκέντρωσης και της ακρίβειας, μέχρι την πρόληψη τραυματισμών.

Το Τζούντο είναι πολεμική τέχνη, αλλά η πρακτική και οι μέθοδοί του βασίζονται στην ευγένεια. Η νίκη του αθλητή επιτυγχάνεται, όταν υποχωρεί στη δύναμη του αντιπάλου του, προσαρμόζεται σε αυτή και την εκμεταλλεύεται / χρησιμοποιεί προς όφελος του.

Πέρα από αυτή τη βασική προσέγγιση, το τζούντο βοηθά στον έλεγχο επικίνδυνων καταστάσεων με μια προσέγγιση που είναι τόσο σωματική όσο και ψυχολογική.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ένα από τα πιο υπερσύγχρονα προπονητικά κέντρα τζούντο στην Ελλάδα, όπου έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται οι αστυνομικοί της πόλης.

Σκοπός είναι, η κατανόηση και η εφαρμογή των τεχνικών του τζούντο στην αυτοάμυνα και την αυτοπροστασία, με απώτερο στόχο την αντίδραση σε περίπτωση, που χρειαστεί, την αποφυγή από οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ju: Τζου (Ju) – ευγένεια, πραότητα, καλοσύνη
do: Ντο (do) – αρχή, κανόνας, δρόμος
Judo: Τζούντο (Judo) – ο δρόμος της ευγένειας/πραότητας»

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες