Το υπόμνημα των αστυνομικών προς Άρειο Πάγο – Τι απαντούν στην Εισαγγελία για το Κουκάκι

«Ήταν ανύπαρκτα τα βίντεο και οι φωτογραφίες;» διερωτάται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής στο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτα, ζητώντας να μετατραπεί σε κακουργηματική (από πλημμεληματική) η ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των 20 συλληφθέντων για τις καταλήψεις στο Κουκάκι.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών θέτουν το παραπάνω ερώτημα στην εισαγγελία Πρωτοδικών (που άσκησε την σχετική δίωξη) και η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι στηρίχθηκε για την απαγγελία της κατηγορίας στο υλικό που της διαβίβασε η ΕΛ.ΑΣ (προανάκριση).
Στο υπόμνημά τους οι αστυνομικοί, αφού ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών από πλημμέλημα σε κακούργημα αλλά και τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων που άσκησαν τη δίωξη, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δηλαδή ήταν ανύπαρκτα τα βίντεο και οι φωτογραφίες; Η τοιαύτη συμπεριφορά του εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας και χλευάζοντας τις διωκτικές αρχές κατά των οποίων επιτίθενται με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση όταν μάλιστα η ίδια η Εισαγγελία έσπευσε με υπερβάλλοντα ζήλο να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για δήθεν χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας κατά την επιχειρηθείσα τοΝ περασμένο Δεκέμβριο εκκένωση του κτιρίου! Διερωτώμεθα γιατί δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα».
Επιπλέον στο υπόμνημά τους οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση των καταληψιών και υπογραμμίζουν:
«Η τοιαύτη συμπεριφορά του εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο (…).
Αποδεικνύεται από τις ληφθείσες φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι ευρισκόμενοι στο ισόγειο αστυνομικοί δέχονταν από τους από τους επάνω ορόφους του κτιρίου ξύλα, πέτρες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε πρόσφορο στα χέρια των καταληψιών, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών. Οι ενέργειες αυτές των καταλήψεων αρκετοί εκ των οποίων συνελήφθησαν, ήταν απολύτως συντονισμένες, προσχεδιασμένες και είχαν ως σκοπό να προκαλέσουν είτε το θάνατο είτε τη βαριά σωματική βλάβη των αστυνομικών».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες