Το Βέλγιο απέλασε 21 Ρώσους διπλωμάτες για διενέργεια κατασκοπείας

Το Βέλγιο αποφάσισε σήμερα να απελάσει 21 Ρώσους διπλωμάτες για διενέργεια κατασκοπίας, ανακοίνωσε η Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Σοφί Βιλμές.

Ηομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε να απελάσει 21 άτομα που είναι διαπιστευμένα ως Ρώσοι διπλωμάτες στη ρωσική πρεσβεία στις Βρυξέλλες ή στο Γενικό Προξενείο στην Αμβέρσα, για τη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις κατασκοπείας και επιρροής που απειλούν την ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσε η Σοφί Βιλμές, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Οι 21 Ρώσοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος του Βελγίου εντός 15 ημερών, δήλωσε η επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας. Η ίδια, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση με την Ολλανδία, η οποία έλαβε παρόμοια απόφαση σχετικά με 17 άτομα που είναι διαπιστευμένα στη ρωσική πρεσβεία στη Χάγη.

«Αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με κυρώσεις, σχετίζεται μόνο με την εθνική μας ασφάλεια. Οι διπλωματικοί δίαυλοι παραμένουν ανοιχτοί με τη Ρωσία, η ρωσική πρεσβεία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον διάλογο», δήλωσε η Σοφί Βιλμές, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, Belga.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες