Τώρα η θάλασσα έχει σύνορα και χρειάζονται επέκταση στα 12 μίλια – Απλά μαθήματα ανακολουθίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στο Βελλίδειο εκθεσιακό κέντρο σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές και τις προεκτάσεις του, που όπως έλεγε έχει «παγκόσμιες διαστάσεις», αναρωτήθηκε με στόμφο, «μας κάνατε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα, ποια σύνορα, έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέρουμε»;
Ακολούθησαν 4,5 χρόνια που ανέλαβε τις τύχες της χώρας με ότι ακολούθησε.
Μάλιστα με τα χρόνια, διαπίστωσε ο κύριος Τσίπρας πως τελικά η θάλασσα έχει σύνορα και με αφορμή τις επιθετικές ενέργειες των Τούρκων, προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια!
Πραγματικά εντυπωσιακό να μαθαίνει κανείς και μάλιστα να διεκδικεί όσο μεγαλώνει, αλλά στο μεσοδιάστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να λησμόνησε πως για όσα χρόνια κυβερνούσε δεν έκανε καμία προσπάθεια επέκτασης των χωρικών υδάτων, λες και δεν ήταν πρωθυπουργός!
Μάλιστα η πρόταση του έρχεται σε ένα σημείο που οι σχέσεις των δυο χωρών είναι ιδιαιτέρως τεταμένες με το Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου και με τις ένοπλες δυνάμεις ετοιμοπόλεμες.
Είναι να απορεί κανείς, πως αυτές τις προτάσεις ενώπιων του Ταγίπ Ερντογάν όταν ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε επίσκεψη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017 και έκανε αναφορά σε συνθήκη της Λωζάνης και την μειονότητα της Θράκης, την οποία χαρακτήρισε Τουρκική μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα.
Εξ όσων ενθυμούμαστε ο κύριος Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά περί επέκτασης των χωρικών υδάτων, όπως έχει δικαίωμα άλλωστε να πράξει η Ελλάδα.
Μόνο που διαφορά είναι απλή και ακόμη και τα παιδιά δημοτικού γνωρίζουν.
Όταν πας να κάνεις μια τέτοια κίνηση, δεν το κάνεις με τους πολεμικούς στόλους των δυο χωρών στις δυο πλευρές του Αιγαίου.
Το κάνεις όταν έχεις εξασφαλίσει την στήριξη των συμμάχων, που δεν την έχει η χώρα, αλλά κυρίως όταν έχεις προετοιμάσει το έδαφος σε επίπεδο διπλωματικό αλλά και στο υψηλότερο επίπεδο της Ε.Ε.
Για αυτό καλά τα λόγια και «λεονταρισμοί» από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης, αλλά ηγέτης «μετριέται και ζυγίζεται» όταν έχει την εξουσία.
Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες