Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο έμπειρος σταθμάρχης!

Ολοκληρώθηκε η απολογία του δεύτερου και πιο έμπειρου σταθμάρχη Λάρισας στον Εφέτη Ανακριτή ο οποίος και μίλησε για το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος, μετά από κοινή απόφαση εισαγγελέα και Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με περιοριστικούς όρους. Οπως αναφέρεται οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσία δύο φορές το μήνα στο ομώνυμο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο αγγίζει τις 30 σελίδες. Αξιο αναφοράς είναι ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας ο σταθμάρχης εκτελούσε την απογευματινή βάρδια, ενώ αποχώρησε νωρίτερα από τη βάρδιά του αφήνοντας μόνο του τον 59χρονο με αποτέλεσμα να συμβεί το δυστύχημα.

Οπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον Εφέτη Ανακριτή ο έμπειρος σταθμάρχης εξηγεί γενικότερα τα προβλήματα που υπήρχαν στο σταθμαρχείο Λάρισας ενώ μαζί του έχουν κληθεί να καταθέσουν και τρεις μάρτυρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν μαζί του ένας κλειδούχος και δύο σταθμάρχες. Δικηγόρος ενός εκ των τραυματιών, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο προφυλακισμένος 59χρονος σταθμάρχης είχε καταναλώσει εκείνο το μοιραίο βράδυ ποσότητα αλκοόλ.

Ο σταθμάρχης κλήθηκε να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Ο κατηγορούμενος μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν στην απογευματινή βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, έχει καλέσει προς υπεράσπισή του, τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και έναν κλειδούχο, οι οποίοι θα καταθέσουν πως ουσιαστικά η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος σταθμάρχης

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες