Τσαϊρίδης: «ΑΠΘ -Φυλάξεις ανηλίκων – επίσημων- ρουσφέτια. Πού να περισσέψει αστυνομικός για τον πολίτη»

Τις τελευταίες μέρες είδαμε δημάρχους να βγαίνουν και να καταγγέλλουν έλλειψη αστυνόμευσης στις περιοχές τους. Κάτι για το οποίο τους είχαμε ενημερώσει πολλάκις και μέσω ανακοινώσεων και μέσω συναντήσεων, μόνο που δεν στήριξαν τότε τις προσπάθειές μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θα πρέπει, όμως, να επισκεφθούν τις αστυνομικές υπηρεσίες των περιοχών τους για να αντιληφθούν πού οφείλεται η ανύπαρκτη προληπτική αστυνόμευση.

Γιατί, καλές οι διαπιστώσεις, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι δημιουργεί την έλλειψη αστυνόμευσης. Σε μια διάταξη υπηρεσίας οποιουδήποτε ΑΤ, ΤΑ, Τροχαίας και πάει λέγοντας, θα δεις δεκάδες αστυνομικούς στην κατηγορία: ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ (πού και γιατί ένας Θεός ξέρει). Άλλοι τόσοι στις προσωρινές μετακινήσεις. Θα δεις έναν Αξιωματικό υπηρεσίας, δυο άτομα περιπολικό -αν το ένα δεν είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας που εκτελεί δίπλα καθήκοντα- και έναν σκοπό και αυτός αν περισσεύει… Το δε περιπολικό -αν δεν είναι ακινητοποιημένο για φύλαξη ανηλίκου στο ΑΠΘ, σε κάποιο προξενείο, σε οικία επίσημου, σε φύλαξη εμβολίων, σε συνοδεία στρατιωτικού υλικού- θα τρέχει σαν τρελό να ανταποκριθεί στα σήματα του κέντρου. Οπότε χρόνος για περιπολία μηδέν! Και μετά θα δεις μέτρα: δικαστήρια, μεταγωγών, γύρω από το ΑΠΘ, σκοπιές του πρώην υπουργού, του τάδε προξενείου, της οικίας του τάδε επίσημου, για την πορεία, για τη φύλαξη ανηλίκου στο τάδε νοσοκομείο (νταντά και όχι αστυνομικά καθήκοντα). Από την άλλη η ΔΙΑΣ, που κάλυπτε τα προηγούμενα χρόνια αυτά τα κενά, είναι αποδεκατισμένη για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. ΑΠΘ -Φυλάξεις ανηλίκων, Φυλάξεις επίσημων- ρουσφέτια. Πού να περισσέψει αστυνομικός για τον πολίτη.

Η ΟΠΚΕ έχει μετατραπεί από ομάδα καταπολέμησης της βαριάς εγκληματικότητας σε security του ΑΠΘ και του Πρύτανη. Τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης σε κάθε βάρδια έχουν τα μισά στατικά σε φυλάξεις. Και τελικά τι έμειναν; Οι «πάνθηρες», που πάνε όπου υπάρχουν δημόσια παράπονα για έλλειψη αστυνόμευσης για να καλύψουν με μια πεζή περιπολία των 4-5 ατόμων τα κενά δεκάδων αστυνομικών στα τμήματα αυτών των περιοχών; Και η ομάδα ΔΡΑΣΗ να επιχειρεί περιπολίες και συλλήψεις με 3-4 μηχανάκια σε προβληματικές περιοχές; Το «καράβι» συνεχίζει να οδεύει προς τα… βράχια όσο και αν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιτυχίες εξιχνιάσεων προσπαθούν να πείσουν (😉 ότι όλα βαίνουν καλώς… Όσο το ρουσφέτι πάει σύννεφο, όσο ο κάθε επίσημος – φίλος ζητάει αστυνομικούς και τους παίρνει, όσο την έλλειψη δομών για φυλάξεις ανηλίκων τις καλύπτουν οι αστυνομικοί, όσο τις μεταγωγές και τη φύλαξη κρατουμένων σωφρονιστικών ιδρυμάτων τις φορτώνεται το αστυνομικό προσωπικό λόγω έλλειψης χώρου και προσωπικού σε αυτά, και, γενικά, όσο η πολιτική ηγεσία είναι της αντίληψης ότι για όλα τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται με την αστυνομία και η φυσική ηγεσία λέει σε όλα «Ναι», η ασφάλεια του πολίτη θα αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός.

Γράφει ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης- Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Θ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες