Βασίλης Τόπαλος: Αποκάλυψη για τον θάνατο του 16χρονου – Τι σημαίνει η «κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας»

Ο Βασίλης Τόπαλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 16 ετών και νέες αποκαλύψεις και συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες του βαρύ τραυματισμού του 16χρονου πυγμάχου στο γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής.

Η Ασφάλεια περιμένει να πάρει ολοκληρωμένη την ιατροδικαστική έκθεση για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τον θάνατο του 16χρονου. Ωστόσο, υπάρχει ένα εύρημα το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν τους περνάει.  Ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει: Κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με το Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης διευκρινίζει:

«Η κάκωση προήλθε από ένα χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αυτή η κάκωση προκάλεσε και την επιτάχυνση του κρανίου, το οποίο επιβράδυνε απότομα με αποτέλεσμα η αδράνεια να προκαλέσει τη ρήξη των αγγείων και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Μια πτώση σε νεροχύτη δεν είναι κάκωση υψηλής ταχύτητας, ούτε το σώμα κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα εκεί». Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη το  αιμάτωμα φαίνεται πως είναι  η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης του Βασίλη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στο γυμναστήριο έχουν γίνει δυο αυτοψίες: Η πρώτη στις 17 Δεκεμβρίου, μια μέρα μετά το μοιραίο και η δεύτερη πριν λίγες ημέρες παρουσία του ιατροδικαστή. Τις επόμενες ώρες θα κληθούν στην ασφάλεια νέα πρόσωπα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Το MEGA και το Live News παρουσίασαν σήμερα τη μαρτυρία ενός ανθρώπου «κλειδί». Πρόκειται για τον νεαρό μποξέρ, που ήταν παρών στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου και ανακαλεί στη μνήμη του καρέ – καρέ όσα συνέβησαν. Πρώτο και κρίσιμο σημείο από όσα επισημαίνει η πλήρης επιβεβαίωση ότι ο Βασίλης είχε εκείνη τη μέρα αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας.

«Στο ρινγκ ήταν ζευγάρι με τον (…) εκείνη την ημέρα. Συνήθιζε να κάνει τεχνικές μαζί του ο Βασίλης. Ο (…) είναι 63,5 κιλά. Έκανε στόχους. Δεν μπορεί να του ξέφυγε κανένα χτύπημα. Τα παιδιά ξέρουν, δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο (…) ούτε ο Βασίλης, και να τους ξεφύγει θα σταματήσουν αμέσως. Ξέρουν να ελέγχουν το χτύπημα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν μπροστά ο πατέρας του, ο αδερφός και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Αν είχε συμβεί κάτι θα το είχαν δει. Οι υπόλοιποι πάνω στο ρινγκ ήταν αρχάριοι. Ίσως του είχαν κρατήσει τον στόχο, αλλά κανένας δεν ήταν του επιπέδου του Βασίλη. Ο Βασίλης ήταν πολύ καλός, δεν έβαζε εύκολα γάντια κάποιος μαζί του.

Δεν υπήρχε κανένας πιο πάνω από τον Βασίλη στο γυμναστήριό μας εκείνη την ώρα. Το παιδί πήγε για μία χαλαρή προπόνηση εκείνο το πρωί, για συντήρηση».

Τουλάχιστον 15 καταθέσεις στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τα «ΤΑ ΝΕΑ», τουλάχιστον 15 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν για το τραγικό συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ. και την υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής. Και από τις 15 καταθέσεις δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ή μαρτυρία που να κάνει αναφορά σε σκληρή προπόνηση ή κάποιο χτύπημα του 16χρονου πυγμάχου.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πως το μοιραίο χτύπημα του Βασίλη Τόπαλου προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του μπάνιου, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι πως προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο, με την Ελληνική Αστυνομία να εικάζει πως πιθανότατα λειτούργησαν συσσωρευτικά κάποια χτυπήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, σήμερα αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές ακόμα τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τον 16χρονο τη μοιραία μέρα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σημειώνεται ότι και την προηγούμενη μέρα, ο νεαρός αθλητής βρισκόταν στο ίδιο γυμναστήριο και προπονούνταν, παρά τις ρητές οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή για ξεκούραση και χαλαρό πρόγραμμα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες