Βασίλης Τόπαλος: «Το αιμάτωμα δεν δικαιολογείται από το ύψος που έπεσε ο 16χρονος» – Τα 4 ερωτήματα

Ο Βασίλης Τόπαλος έφυγε σε ηλικία μόλις 16 ετών και πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση θανάτου του νεαρού πυγμάχου.

Ο χαμός του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης έχει σκορπίσει απέραντη θλίψη ενώ υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξέπνευσε. Την ερχόμενη εβδομάδα η Αστυνομία αναμένεται να λάβει την ιατροδικαστική εξέταση για τον Βασίλη που σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ένα μεγάλο αιμάτωμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξήγησε στο MEGA πώς μπορεί να δημιουργήθηκε το αιμάτωμα στο κεφάλι του νεαρού αθλητή το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο που προπονούνταν στον Ταύρο:

«Για να έχουμε μία δημιουργία αιματώματος το οποίο αρχίζει και μεγεθύνεται και πιέζει τον εγκέφαλο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί της πτώσης. Εγώ συμπεραίνω ότι ο τραυματισμός έλαβε χώρα την ίδια μέρα, ο ασθενής αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και ουσιαστικά κατέρρευσε μετά από κάποια λεπτά της ώρας».

Το αιμάτωμα δεν δικαιολογείται από το ύψος του

Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, το οξύ αιμάτωμα δεν δικαιολογείται από το ύψος που έπεσε ο 16χρονος.

«Η πτώση εξ ιδίου ύψους σε ένα πλαίσιο λιποθυμικού επεισοδίου όπου η φορά και η κίνηση με την οποία πέφτει το σώμα, δεν είναι τόσο ισχυρή, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δημιουργία αιματώματος, αφετέρου δεν μπορεί αυτό το αιμάτωμα να δημιουργηθεί ακαριαία με την πτώση και ουσιαστικά να καταρρεύσει και ο οργανισμός».

Βασίλης Τόπαλος: Τα 4 ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου

Με αυτά τα στοιχεία, οι Αρχές έχουν στραφεί στα όσα συνέβησαν πριν τη μοιραία πτώση:

  1. Πώς και πότε προκλήθηκε το μοιραίο χτύπημα;
  2. Συμμετείχε ή όχι σε αγώνες προσομοίωσης εκείνη την ημέρα;
  3. Εκανε σπάρινγκ με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αθλητές;
  4. Γιατί δεν ενημερώθηκε η ομοσπονδία για τους αγώνες σπάρινγκ που φέρεται να συμμετείχε;

«Οι αθλητές, ειδικά των εθνικών ομάδων, πρέπει να ενημερώνουν όταν θα πάνε να κάνουν σπάρινγκ», λέει ο Αχιλλέας Γεωργάντζας, πρόεδρος πρωταθλημάτων πυγμαχίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αρτούρ Μικαελιάν, είχε δώσει σαφείς οδηγίες στον 16χρονο να ακολουθεί αυτή την περίοδο ήπιες προπονήσεις:

«Σπάρινγκ δεν χρειάζεται να κάνεις, σε τέσσερις μήνες έχεις πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε δύο μήνες είχε πανελλήνιο».

Καταθέτουν σήμερα 4 πυγμάχοι

Σήμερα (7/1)  αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές ακόμα τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τον 16χρονο τη μοιραία μέρα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σημειώνεται ότι και την προηγούμενη μέρα, ο νεαρός αθλητής βρισκόταν στο ίδιο γυμναστήριο και προπονούνταν, παρά τις ρητές οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή για ξεκούραση και χαλαρό πρόγραμμα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες