Βόλος: Φυλάκιση σε εργολάβο για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Πέθανε εργαζόμενός του εν ώρα δουλειάς

Σε συνολική ποινή 30 μηνών φυλάκιση, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 70χρονο εργολάβο, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και παράβαση των διατάξεων περί προδιαγραφών ασφάλειας και υγείας σε εργοτάξιο, με βάση την Κοινοτική Οδηγία 92/57/ΕΟΚ.

Το δυστύχημα έγινε στη Ν. Ιωνία στις 2 Οκτωβρίου 2019, ο κατηγορούμενος ως εργολάβος-διαχειριστής Μονοπρόσωπης ΕΠΕ, απασχολούσε ως εργάτη οικοδόμο, έναν 41χρονο Αλβανικής υπηκοότητας σε οικοδομή στην οδό Μυτιλήνης στη Ν. Ιωνία και το μεσημέρι, ο άτυχος άνδρας, έχασε την ισορροπία του, έπεσε από το δώμα του δευτέρου ορόφου στο κενό στην είσοδο της οικοδομής, υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εσωτερική αιμορραγία, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το magnesianews, κατέθεσε πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας και ο εκλιπών, από υπερβάλλοντα ζήλο, βιάστηκε και σήκωσε το βάρος, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στο κενό.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ένας συνάδελφος του θύματος, που εργαζόταν μαζί του εκείνη την ώρα, λέγοντας ότι το θύμα και ο ίδιος δεν φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας, όπου τους είχε υποδείξει ο εργολάβος, διότι ήταν στο τελείωμα της εργασίας τους. Εξήγησε δε ότι το θύμα προσπάθησε να σηκώσει ένα ασφαλτόπανο που έπρεπε να σηκώσει γερανός, λόγω του μεγάλου βάρους του, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο κενό.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκε και η σύζυγος του θύματος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες