Βόλος: Θύμα απάτης συνταξιούχος – «Επενδυτές» του πήραν πάνω από 80.000 ευρώ

Πάνω από 80.000 κατάφεραν να «αρπάξουν» από συνταξιούχο στον Βόλο σε διάστημα δύο ετών, καθώς «επενδυτικός σύμβουλος» που μιλούσε άπταιστα ελληνικά του τηλεφώνησε και τον έπεισε να επενδύσει τα χρήματά του.

Όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα magnesianews, η δήθεν καλά μελετημένη επένδυση που απέφερε άνω του αναμενόμενου κέρδη για όσους είχαν χρήματα να επενδύσουν, δεν ήταν παρά μια.. καλοστημένη απάτη.

Ο συνταξιούχος συμπολίτης κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη κατ’ εξακολούθηση φέτος το καλοκαίρι, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία που ζήτησε προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διερευνηθεί αν μπορεί να οδηγηθεί στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο απατεώνας που μιλούσε τηλεφωνικά με τον συνταξιούχο και τον έπεισε να καταθέσει χρήματα για επένδυση, μιλούσε άπταιστα ελληνικά και τον καλούσε από τηλεφωνικό νούμερο της χώρας μας.

Πως ξεκίνησε η απάτη

Αρχικά, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βολιώτη και του ανέφερε για μια επένδυση που θα μπορούσε να του αποφέρει μεγάλα κέρδη χωρίς κόπο.

Ο συνταξιούχος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει αν η επένδυση στην οποία επένδυε τα χρήματά του ήταν σε συνάλλαγμα, σε κρυπτονόμισμα, σε μετοχές ή σε υπαρκτή ή ανύπαρκτη πλατφόρμα συναλλαγών, αλλά το βέβαιο είναι ότι ήταν ιδιωτική εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και όχι τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε τηλεφωνικά φαίνεται ότι είχε γνώση των οικονομικών και πειθώ, καθώς τον έπεισε να επενδύσει αρχικά ένα ποσό, του έστελνε έγγραφα ότι η επένδυσή του πήγαινε ανέλπιστα καλά, επικοινωνούσαν συχνά και κατάφερε σε διάστημα δύο ετών περίπου να του αποσπάσει ποσό που ξεπερνάει τις 80.000 ευρώ.

Τους προηγούμενους μήνες ο Βολιώτης ζήτησε απολογισμό της επένδυσης, σκοπεύοντας να βγάλει τα χρήματά του, αλλά τότε ο άγνωστος δράστης εξαφανίστηκε, το τηλέφωνο μέσω του οποίου είχαν συνομιλία ήταν «νεκρό» και τότε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του ότι επρόκειτο για απάτη και αφού τα χρήματά του είχαν κάνει «φτερά»…

Ο παθών κατάθεσε μήνυση κατά αγνώστων για απάτη κατ’ εξακολούθηση, η οποία παραλήφθηκε από την Εισαγγελία Βόλου και ζητήθηκε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ή του τραπεζικού λογαριασμού που κατέθετε τα χρήματα για δήθεν επενδύσεις ο συμπολίτης.

 

 

 

 

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες