Βραζιλία: Συνελήφθη ο «υπαρχηγός» συμμορίας με κεντρικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών – Τον… έψαχναν από το 2014

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε τον δεύτερο τη τάξει της συμμορίας που αυτοαποκαλείται Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (PCC), που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ιδίως προς το εξωτερικό, και θεωρείται η ισχυρότερη στης φυλακές.

Ο Βαλντέσι Άλβες ντος Σάντους, γνωστός επίσης ως Κολορίντου, συνελήφθη προχθές Σάββατο στην πόλη Σαλγκέιρου (βορειοανατολικά), διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Διέφευγε τη σύλληψη από το 2014 και βρισκόταν στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων κακοποιών της χώρας. Θεωρείται ο βασικός προμηθευτής ναρκωτικών της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, πάντα κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η PCC, που γεννήθηκε στις φυλακές στην πολιτεία Σαν Πάουλου, έχει μετατραπεί σε μια από τις ισχυρότερες συμμορίες όλης της αμερικανικής ηπείρου. Πιστεύεται πως διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών από τις χώρες που τα παράγουν στη Λατινική Αμερική στις αγορές στη Βραζιλία και στην Ευρώπη.

Στη φυλακή ηγετικά μέλη της συμμορίας

Μέρος της ηγεσίας της βρίσκεται στις φυλακές για χρόνια. Ο Κολορίντου ήταν ο δεύτερος τη τάξει μεταξύ των αρχηγών της που παρέμεναν ελεύθεροι, σύμφωνα με τις αρχές.

Το 2020, άλλο στέλεχος της PCC, ο Ζιλμπέρτου Απαρεσίντου ντος Σάντους, ή Φουμίνιου, συνελήφθη στη Μοζαμβίκη, ένδειξη του μεγεθυνόμενου διεθνούς αποτυπώματος της συμμορίας. Διέφευγε τη σύλληψη για 20 χρόνια και πλέον ώσπου τέθηκε υπό κράτηση στη Μαπούτου.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες