Υπ. Δικαιοσύνης για πρόληψη κορονοϊού στα δικαστήρια: Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Για το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στους χώρους των δικαστηρίων, το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ σε περίπτωση που παραστεί σχετική ανάγκη, θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνοντας πως ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας έχει ενημερωθεί διεξοδικά για το θέμα από τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας καθηγητή Λοιμοξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού έχει ως εξής:
«Σχετικά με τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορονοϊού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός έχει ενημερωθεί διεξοδικά για τις εξελίξεις από τον εκπρόσωπο του Υπουργείο Υγείας για το νέο κορονοϊό καθηγητή Λοιμοξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη, θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες