Υπ. Δικαιοσύνης: Με security η επαναλειτουργία υποθηκοφυλακείων – Mάσκες και γάντια για την είσοδο στα δικαστήρια

Διευκρινίσεις σχετικά με επαναλειτουργία των Υποθηκοφυλακείων αλλά και των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων την ερχόμενη εβδομάδα, παρέχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγες ώρες μετά και την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων περί αποχής των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων τους, σε περίπτωση που δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας διαφύλαξης της δημόσιας υγείας στους παραπάνω χώρους.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει καταρχάς πως έχει συνάψει σύμβαση με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης, ώστε να υπάρχει επιτήρηση σε υποθηκοφυλακεία της χώρας προς αποφυγή συνωστισμού. Ακόμη, σημειώνει πως έχουν διατεθεί μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια και αντισηπτικά) σε όλα τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία, όπως και σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες ώστε από αυτές τα εν λόγω υλικά να κατανεμηθούν στα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής: «Σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά την επικείμενη επανέναρξη λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και των συνδεδεμένων με αυτά δικαστικών εργασιών στα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία της χώρας, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρινίζονται τα εξής:
Α. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορονοϊούCOVID-19, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για τις ώρες από 9:00 ως 14:00).
Β. Σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορονοϊό που λειτουργεί στο Υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία. Επιπλέον, έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώραςπροκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθείστα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της οικείας περιφέρειας».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες