Υπό διάλυση το ΑΤ Αιγίου – Χωρίς περιπολικό, ΔΙΑΣ… ούτε καν σκοπό!

Κατ’ επανάληψη έχει αναδειχθεί από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το θέμα της έλλειψης προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας με τμήματα και υπηρεσίες να λειτουργούν τύποις… έχοντας παγιωθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς, το οποίο τείνει να βγει εκτός ελέγχου με απρόβλεπτες συνέπειες για ένστολους, πολίτες και κρατούμενους.

Το «ξεγύμνωμα» των αστυνομικών υπηρεσιών έρχεται να επιβεβαιώσει η χθεσινή λειτουργία του ΑΤ Αιγιαλείας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», στην υπηρεσία υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός υπάλληλος εκτελών χρέη αξιωματικού υπηρεσίας και ένας «αφύλακτος» ποινικός κρατούμενος, καθώς δεν υπήρχε σκοπός κρατητηρίων –δεν είναι η πρώτη φορά- με ότι αυτό συνεπάγεται. Παρά την αδυναμία επιτήρησης κρατουμένων, την ίδια ημέρα κατόπιν σχετικής εντολής, μεταφέρθηκαν στο Αίγιο δυο ακόμα άτομα.

Την ίδια ώρα, η πόλη του Αίγιου μέχρι τουλάχιστον την αλλαγή της απογευματινής βάρδιας αστυνομικά ήταν ακάλυπτη… Δεν υπήρχε διαθέσιμο πλήρωμα περιπολικού, ενώ «παροπλισμένες» ήταν και οι μοτοσυκλέτες της ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς όπως πληροφορείται η «Π» οι ούτως η άλλως ελάχιστοι υπηρετούντες στο ΑΤ, απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε γιατί είχαν λάβει οφειλόμενα ρεπό, είτε προσωπικές άδειες. «Προβληματικές» φαίνεται πως είναι και οι απογευματινές – βάρδιες. Κατά πληροφορίες της «Π» μπορεί να υπάρχει περιπολικό αλλά κινητοποιείται μόνο σε έκτακτα – επείγοντα περιστατικά, αφού το πλήρωμα διατίθεται για την κάλυψη άλλων καθηκόντων εντόςκτιρίου. Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας. Οπως είναι γνωστό, το Αστυνομικό Μέγαρο Αιγίου, όπου συστεγάζονται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας δε φυλάσσεται παρά μόνο τις βραδινές ώρες και αυτό γιατί πάλι δεν «βγαίνουν» οι βάρδιες για σκοπό πύλης!

«Εάν οι πολίτες ήξεραν τι γίνεται θα είχαν επαναστατήσει», ανέφεραν πηγές στην «Π», επισημαίνοντας πως η σύσταση της ΟΠΚΕ Αιγίου επέφερε τη «χαριστική βολή» για τις λοιπές όμορες υπηρεσίες, απ’ όπου και μετακινήθηκαν ένστολοι για τη στελέχωση της. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ομάδας ΔΙΑΣ, η δύναμη της οποίας πλέον «μετράται» στα δάκτυλα του ενός χεριού και διατίθενται σε καθημερινή βάση για την καταστολή της εγκληματικότητας, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες