Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

Τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκας περί βιασμού, περιγράφει σε ανακοίνωσή της, η ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
«Αναφορικά με την υπόθεση των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρόνης που κατήγγειλε το βιασμό της στη Θεσσαλονίκη έχουμε να διευκρινίσουμε τα έξης:
Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφάλειας του λευκού πύργου.
Η αρμοδία ιατροδικαστής της υπηρεσίας συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ουρών, που είναι το μονό κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά. το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το ίδιο βράδυ. αναφορικά με την τοξικολογική ανάλυση η υπηρεσία μας ακολούθησε τις οδηγίες του καθηγητή ιατροδικαστικής & τοξικολογίας του ΑΠΘ κ. Ράικου, υπευθύνου των αναλύσεων αυτών, για ολόκληρη τη Βόρεια. Ελλάδα. Οδηγίες που έχουν δοθεί συμφωνά με τα διεθνή πρωτοκολλά.
Την επομένη μέρα, Κυριακή, απογευμαστινη ώρα, η εξεταζόμενη προσήλθε στην υπηρεσία μας προκείμενου να εξεταστεί και να ληφθούν τα κατάλληλα βιολογικά δείγματα για εξέταση γενετικού υλικού, τα οποία παραδοθήκαν στην αρμοδία προανακριτική αρχή ώστε να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ο κ. Ράικος παρέλαβε ο ίδιος το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το τμήμα ασφάλειας του λευκού πύργου, μαζί με την έγγραφη εντολή εξέτασης του και το μετέφερε στο εργαστήριο του στο απθ για ανάλυση. σημειώνουμε ότι στις 19/01/22 ο κ. Ράικος απέστειλε σχετικό δείγμα και σε αρμόδιο εργαστήριο στην Ελβετία για παράλληλο έλεγχο. τα αποτελέσματα των έλεγχων σήμερα, 01/02/22, παραδοθήκαν σε κλειστό φάκελο στην ανακριτική αρχή.»

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες