Σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ το ζήτημα της έκδοσης του «Mr. Bitcoin»

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα η αίτηση του Αλεξάντερ Βίνικ, του αποκαλούμενου «Mr Bitcoin», ο οποίος ζητεί να μην εκδοθεί στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όπως αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας.
Η συζήτηση της αίτησης του Αλεξάντερ Βίνικ θα γίνει εν μέσω των καταγγελιών που έκανε χθες η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, για παρατυπίες εκ μέρους της προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η κυρία Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για σειρά πρωτοφανών, ενεργειών της προέδρου του ΣτΕ, σε βάρος του εντολέα της. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τη συνήγορο, είναι η άρνηση της κυρίας Σακελλαροπούλου να την ενημερώσει για την σύνθεση των δικαστών που θα δικάσει σήμερα την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ, όπως και η άρνησή της στο αίτημά της για να λάβει γνώση των εγγράφων του φακέλου της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στον Αλεξάντερ Βίνικ ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e. Τα χρήματα αυτά, κατά τις γαλλικές αρχές, προέρχονται από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες