Υπόθεση Μαζωνάκη: Οι έξι φλεβοκεντήσεις μέσα σε 20 λεπτά ενώ κατέρρεε και τα νέα στοιχεία από την έρευνα

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες της κατηγορούμενης γιατρού κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσης στην οποία υποβαλλόταν ο Γιώργος Μαζωνάκης, καθώς, σύμφωνα με όσα περιέγραψε η ίδια στην απολογία της, πραγματοποίησε έξι διαδοχικές φλεβοκεντήσεις μέσα σε περίπου 20 λεπτά.

Όπως φέρεται να κατέθεσε, στις 15:22:54 διέκοψε προσωρινά τη θεραπεία επειδή έσπασε μία φλέβα. Αφού εντόπισε άλλη, επανέφερε τη ροή περίπου στις 15:45, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα.

«Στις 15:22:54 πάτησα παύση της θεραπείας επειδή έσπασε μία φλέβα. Αφότου βρήκα καινούργια, στις τέσσερις παρά τέταρτο άνοιξα ξανά τη ροή. Ένα λεπτό αργότερα, έσπασε ακόμα μία φλέβα. Τον ξανασύνδεσα και του είπα πως έπρεπε να βρω άλλη», φέρεται να ανέφερε.

Η γιατρός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιέγραψε ακόμη επανειλημμένες προσπάθειες τόσο στη δεξιά παλάμη όσο και στο αριστερό χέρι.

«Βρήκα μία στη δεξιά παλάμη, η οποία πάλι έσπασε. Κινήθηκα προς το αριστερό χέρι, ξαναπροσπάθησα, αλλά ανεπιτυχώς. Το έκανα άλλες δύο φορές, σε διπλανές φλέβες, αλλά πάλι αποτυχημένα», πρόσθεσε.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο τραγουδιστής είχε ήδη καταρρεύσει από τις 15:22. Στο πλαίσιο αυτό διερευνούν για ποιον λόγο συνεχίστηκαν οι απόπειρες φλεβοκέντησης.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι εάν οι κινήσεις αυτές συνδέονταν με προσπάθεια να αποδοθεί η εξέλιξη σε τεχνικά προβλήματα λόγω των φλεβών ή να παραμείνει σε λειτουργία το μηχάνημα ώστε να εμφανίζεται ότι η διαδικασία συνεχιζόταν. Πρόκειται για ενδεχόμενα που βρίσκονται υπό διερεύνηση και δεν έχουν αποδειχθεί.

Οι φωτογραφίες και ο φάκελος με ψευδώνυμο

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξέτασαν τον υπολογιστή του ιατρείου στην Καρνεάδου και φέρεται να ανέκτησαν 19 φωτογραφίες από καταγραφές μηχανημάτων σχετικά με την κατάσταση του τραγουδιστή, καθώς και άλλες 18 που αφορούν το λογισμικό καταγραφής του ιατρείου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 58χρονη γιατρός είχε καταχωρίσει τον ψηφιακό φάκελο του Γιώργου Μαζωνάκη με ψευδώνυμο, ενώ εξετάζεται η διαγραφή των σχετικών δεδομένων μετά τον θάνατό του.

Στην υπόθεση κατέθεσε επίσης αναισθησιολόγος που εργαζόταν στο ιατρείο έως το 2023, προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τη λειτουργία των μηχανημάτων και για το εάν γινόταν χρήση μέθης. Καταθέσεις έδωσαν και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, έγινε δεκτό αίτημα 58χρονου γιατρού για έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν διαγραφεί αρχεία και εάν στις συνομιλίες του υπάρχουν αναφορές στις λέξεις «μέθη» και «Μαζωνάκης».



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ