Υπόθεση Novartis: Σήμερα η συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής κατά Παπαγγελόπουλου

Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία θα διερευνήσει τυχόν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη επί των ημερών του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για την υπόθεση Novartis.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται για τέσσερα αδικήματα: «ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών», το οποίο είναι κακούργημα (έως 10 χρόνια κάθειρξη), καθώς και για «πρόκληση και προσφορά σε τέλεση εγκλήματος», «ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος» και «ηθική αυτουργία σε ψευδορκία», τα οποία είναι πλημμελήματα (2 έως 3 έτη φυλάκισης).
Η συζήτηση θα έχει δυο κύκλους ομιλητών, αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα και θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία. Σημειώνεται ότι απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151) για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής.
Δικαίωμα να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια έχει και ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος εφόσον το επιθυμεί, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες