Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο Στουρνάρας

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis περνάει σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας θα καταθέσει στην ανακρίτρια του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας από τον Απρίλιο του 2018 είχε καταθέσει μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».
Ο διοικητής της ΤτΕ είχε μηνύσει του δυο προστατευόμενους μάρτυρες για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, μετά τις καταθέσεις που είχαν δώσει στην πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία επίσης διώκεται ποινικά -μετά τον κ. Παπαγγελόπουλο – για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας είχε καταθέσει και στον Άρειο Πάγο αίτηση – αναφορά, όπου ανέφερε πως η πράξη, τότε, της κ. Τουλουπάκη, με την οποία επέτρεψε στους παραπάνω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως και η έγκρισή της από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως μέχρι στιγμής στην κυρία Αλεβιζοπούλου έχουν καταθέσει για την υπόθεση της Novartis οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Αντώνης Σαμαράς.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες