27.9 C
Athens
28.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
More

  Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο σήμερα ο Σαμαράς – Τι θα πει για τον «Ρασπούτιν»


  Ώρα μηδέν για την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση της Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσέρχεται σήμερα στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις έγγραφες καταγγελίες του συναδέλφου τους, Ιωάννη Αγγελή, για παρεμβάσεις, κατά την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας από τον περιβόητο «Ρασπούτιν».
  Η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται κομβικής σημασίας για την πορεία της έρευνας, καθώς από το περιεχόμενό της, θα εξαρτηθεί, εν πολλοίς, αν το αμέσως επόμενο διάστημα η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
  Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, τον περασμένο Ιούνιο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε αναφέρει πως ο «Ρασπούτιν», που έχει καταγγελθεί ως το αόρατο χέρι που κινούσε τα νήματα στην έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία, είναι ο πρώην, σήμερα, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
  «Ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση», είχε δηλώσει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς, αναφέροντας μάλιστα πως ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γνώριζε τα πάντα.
  Τώρα, αν ο πρώην πρωθυπουργός κατονομάσει και σήμερα τον κ. Παπαγγελόπουλο με την κατάθεσή του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που αν επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να ανοίξει ακόμη και το δρόμο για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή. Πάντως, ο κ. Παπαγγελόπουλος αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του κ. Σαμαρά είχε αρνηθεί το περασμένο καλοκαίρι ότι «υπάρχει Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης» και είχε απειλήσει μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
  Η μήνυση Σαμαρά
  Η έρευνα που διενεργείται στον Άρειο Πάγο έχει ως βάση τις έγγραφες αναφορές του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος είχε αφήσει σαφείς αιχμές περί χειραγώγησης της έρευνας για τη Novartis από τον «Ρασπούτιν». Παράλληλα, ο κ. Αγγελής που επόπτευε τους εισαγγελείς Διαφθοράς, είχε περιγράψει στις αναφορές του και «μια βιασύνη» για άσκηση άρον – άρον ποινικών διώξεων σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
  Ωστόσο, στο «μικροσκόπιο» των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη έχουν μπει και εξετάζονται από μηδενική βάση και οι μηνύσεις που είχαν καταθέσει για την υπόθεση της Novartis και αρχικά είχαν μπει στο αρχείο. Τις μηνύσεις έχουν καταθέσει οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος (σ.σ. κατέθεσε χθες στους εισαγγελείς χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα) αλλά και ο κ. Σαμαράς. Όλοι τους κάνουν λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος τους αλλά και για εργαλιοπόιηση της υπόθεσης της Novartis από την απερχόμενη κυβέρνηση. Οι τρεις πολιτικοί μηνύουν προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στην εισαγγελία Διαφθοράς και τους ενέπλεξαν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
  Ο κ. Σαμαράς, όμως, με τη μήνυσή του πέραν των προστατευόμενων μαρτύρων «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» στρέφεται και κατά του κ. Τσίπρα, του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά και κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς που διενεργούν την έρευνα για την Novartis, όπως και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος (για τους εισαγγελείς), ψευδορκία μάρτυρα, συκοφαντική δυσφήμιση (για τους προστατευόμενους μάρτυρες) αλλά και συμμορία (αδίκημα που αποδίδει, κατά βάση, στους κ. κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο) είναι κάποια από τα αδικήματα που ο πρώην πρωθυπουργός καταλογίζει στους μηνυόμενους, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη σκευωρία» που στήθηκε σε βάρος του.
  Δείτε εδώ τη μήνυση του κ. Σαμαρά.
  Διαβάστε επίσης:
  https://lawandorder.gr/Article/48677/avramopoulos-gia-novartis-stochos-mou-na-apokalyfthoun-oi-skevoroi-den-anaferthike-se-onomata/
  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ