Υπουργείο Άμυνας: Σύντομα ελληνικά drones

Στην Σκύρο, στην καρδιά του Αιγαίου, εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισαν να επιχειρούν τα ισραηλινής κατασκευής drones που ενοικιάζει η χώρα μας για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων ελληνικών συνόρων. Τα drones έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο της επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Και τούτο επειδή είναι αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση έως και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους σε ύψος 40.000 πόδια, φέρουν ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, κάμερες και ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ένα πακέτο «τεχνητής νοημοσύνης», κατά πληροφορίες του «Βηματοδότη». Εφοδιασμένα με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, τα Heron, κατά τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέρουν ισχυρή επιχειρησιακή αντοχή σε ένα ευρύ πεδίο αποστολών, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και η διάσωση καθώς και η διαχείριση καταστροφών.
Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στην ανάπτυξη drones από ελληνική ερευνητική προσπάθεια, δηλαδή ένα ελληνικό πρότυπο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες