Υπουργείο Μετανάστευσης: «Δημιουργούνται 200 νέες θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων»

«Άναψε» το πράσινο φως για την δημιουργία νέων δομών και 200 νέων θέσεων επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων με την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Η δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Δανίας, η οποία δόθηκε υπό μορφή δωρεάς στην ελληνική κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση της επαίσχυντης πρακτικής της προστατευτικής φύλαξης σε αστυνομικά τμήματα, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία τον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης για Ασυνόδευτους Ανηλίκους που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες.
Οι νέες αυτές δομές έρχονται να συμπληρώσουν την λειτουργία του μηχανισμού, που περιλαμβάνει 24ωρη γραμμή επικοινωνίας και κινητές μονάδες εντοπισμού. Έτσι θα παρέχεται ολοκληρωμένη προστασία και κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων ανηλίκων.
Με την πολύτιμη συμβολή της κυβέρνησης της Δανίας, διασφαλίζεται ότι κάθε ασυνόδευτο ανήλικο που εντοπίζεται άστεγο ή βρίσκεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο, προστατεύεται άμεσα.
Η χώρα μας αποκτά επιτέλους ένα οικοσύστημα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων που φροντίζει τόσο για την υποδοχή, όσο και την κοινωνική ένταξη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε είδους κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.
Η διαδικασία και η διαμόρφωση ενός σαφούς οδικού χάρτη ολοκληρώθηκε χάρη στην συνεργασία της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη κ. Σοφίας Βούλτεψη, της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ υπεγράφη από τον υπουργό κ. Νότη Μηταράκη και τον επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα κ. Τζιανλούκα Ρόκκο, παρουσία της υφυπουργού.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρόμος για ανήλικες στην Ερμού: Νεαροί τις παρενόχλησαν σεξουαλικά στη μέση του δρόμου – Δύο συλλήψεις
Συμπλοκή χούλιγκαν στην Άρτα – Τραυματίες οπαδοί, τους «έπιασε» η κάμερα
Αλεξανδρούπολη: Αρνητές γονείς δεν στέλνουν 5 παιδιά στο σχολείο – Η διάταξη που φέρνει ποινικές κυρώσεις
Αποκλειστικό «L&O»: Τρόμος για 41χρονη μέσα στο σπίτι της – Την απείλησαν με μαχαίρι και τη λήστεψαν
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες