Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ψηφιοποιούνται σταδιακά όλες οι επιδόσεις για ποινικές και πολιτικές υποθέσεις

Κώστας Τσιάρας

Όλο και πιο κοντά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δικαστικού συστήματος, βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης. Και αυτό καθώς σήμερα ψηφίστηκαν οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο “Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης και λοιπές επείγουσες διατάξεις”.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες είχε εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις από τους δικαστικούς επιμελητές, σε εφαρμογή σχετικής διάταξης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως διαμορφώθηκε μετά από τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με την ψηφιοποίηση των επιδόσεων επιταχύνονται οι διαδικασίες διενέργειας επιδόσεων, διατηρείται η ασφάλεια κατά τη διενέργεια των επιδόσεων, εξασφαλίζεται η πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση του παραλήπτη για την ύπαρξη επιδοτηρίων.

Παράλληλα, η ψηφιοποίηση όλων των επιδόσεων θα επιφέρει μείωση του διοικητικού κόστους για το ελληνικό Δημόσιο, μείωση του οικονομικού κόστους που βαραίνει τους πολίτες αλλά και αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών, οι οποίοι επιστρέφουν στα κύρια καθήκοντά τους για την εμπέδωση της ασφάλειας και την προστασία του πολίτη.

Μάλιστα, η αποδέσμευση ακόμα περισσότερων αστυνομικών πρόκειται να επιτευχθεί με τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες