Υπουργείο Μετανάστευσης: Στελέχη της Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων επισκέφτηκαν το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε πως αντιπροσωπεία στελεχών της Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων επισκέφτηκε το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων που απορρέουν από το Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Μετανάστευσης του Βασιλείου της Νορβηγίας (UDI- Norwegian Directorate of Immigration), πραγματοποιήθηκε στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, επίσκεψη από αντιπροσωπεία στελεχών της Ε.Γ.Π.Α.Α. στις 11-14 Δεκεμβρίου 2022.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των Μονάδων της Ε.Γ.Π.Α.Α., Εποπτείας και Αξιολόγησης Κέντρων Φιλοξενίας κ. Α.Μπαμπάς και ο συνεργάτης κ. Α.Τράστας, Ένταξης και Υποστήριξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Α.Αρώνη και Θεσμικής Προστασίας κ.Σ.Κασνακούδη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή κατάλληλης τεχνογνωσίας για τη λειτουργία και τον συντονισμό του μηχανισμού εποπτείας και αξιολόγησης των δομών μακροχρόνιας φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανηλίκους.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα ως συνέχεια της συνάντησης με την ομάδα του U.D.I. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του Προγράμματος GR-R του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021 (ΧΜ ΕΟΧ/EEA Grants) και της υλοποίησης της Προκαθορισμένης Πράξης 8, με τίτλο «Ενίσχυση της ικανότητας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (Ε.Γ.Π.Α.Α.) να παρακολουθεί τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας που παρέχονται στους ασυνόδευτους ανηλίκους».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες