Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Η απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο» στις επαφές με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε σήμερα (28/9) με τον Αμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη και τον Γάλλο πρέσβη Πατρίκ Μεζονάβ, όπου τους ενημέρωσε για την κατάσταση στον Έβρο.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνη. Ο Υπουργός έθεσε το ζήτημα της απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα σύνορα της με την Τουρκία στον Έβρο, μέσα από την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο Σχέδιο «Ακρίτας» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός και ο Αμερικανός Πρέσβης συζήτησαν και την περεταίρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στον κρίσιμο τομέα της αστυνομικής συνεργασίας και της ασφάλειας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε το πρωί με τον Γάλλο Πρέσβη, Πατρίκ Μεζονάβ. Ο Υπουργός έθεσε στον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στην Ελλάδα, το ζήτημα της απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η Ευρώπη στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο μέσα από την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο Σχέδιο «Ακρίτας».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες